Nytt norsk plateselskap: Vinter Records!

Foto: Pressebilde
Nytt og spennende plateselskap fra bransje- og undergrunnsveteraner.

Nyoppstartede Vinter Records er grunnlagt av Ole Helstad, Christer Kaupang, Linda Melsom og Markus Støle. Deres kollektive CV er omfangsrik; dette er musikere, festivalarrangører, entusiaster og plateselskapaktører med bakgrunn fra labelet Indie Recordings, festivalen Høstsabbat, og bandet SÂVER.  Med årelang erfaring fra band-, plateselskap-, og arrangørsiden ønsker de nå å bruke sine erfaringer til å løfte opp band og artister som de har troa på.

«– Motivasjonen vår er enkel. Vi ønsker å bidra til å løfte frem musikkmiljøet- og kulturen vi selv er en del av, og samtidig tilby den norske undergrunnen flere bein å stå på. Dette er en idé som har ruga lenge, og nå føltes det naturlig å sveive det hele i gang«, forteller medgrunnlegger Ole Helstad, arrangør av Høstsabbat, booking-boss på Revolver samt bassist i SÂVER og Kite.

Linda Melsom har over ti år fartstid i plate- og musikkbransjen, og gir labelet et samlet internasjonalt nettverk bestående av bookere, venues, og festival- og klubbpromotører. Hun er også gira på det nye selskapet.

«– For oss blir dette et viktig verktøy i samarbeid med fremtidige Vinter artister. Dette selskapet er på mange måter en naturlig forlengelse av de vi tidligere har drevet med på hver på kant. Det er veldig stas å starte noe eget, for et miljø man brenner for», sier Melsom.

MoE i stallen

At vår første utgivelse skal være med et så enestående band er kjempestas.

Før selskapet i det hele tatt ble lansert kan de rapportere om et samarbeid med de norske avantgarde-sludgerne i MoE (tidligere omtalt i disharmoni både på plate- og konsertfronten). Iveren over denne signeringen lar seg vanskelig skjule:

«– Vi har vært store fans av MoE i lang tid, og har veldig respekt for den tilliten de viser oss helt i startfasen av Vinter Records. At vår første utgivelse skal være med et så enestående band er kjempestas», sier Markus Støle, medgrunnlegger av Vinter Records og trommis i SÂVER og HYMN. MoE’s frontfigur Guro Moe figurerte for øvrig på sistnevntes bands sterke andreskive.

MoE. Foto: Annas sculpture press

Entusiasmen overfor samarbeidet gjengjeldes av bandet, som uttaler følgende:

– Nærmest som et tegn på at vi skulle oppta nye samarbeider i Norge, stengte grensene og førte oss etterhvert i kontakt med Vinter Records. Vi hadde levd som skygger i Oslo i årevis, var aldri hjemme, hadde aldri tid til å gå ut, aldri hatt tid til å skikkelig «bonde» med en del av miljøene i byen. Vi skulle liksom alltid videre til en annen gig, lage enda en plate, var sist i seng og først av gårde. Vi hadde allerede registrert en ny energi blant en del band i byen, band som hadde en vilje og drivkraft. Folk som ikke satt på gjerdet. Og når vi møtte Vinter var det en umiddelbar følelse av kjemi. De hadde annen bakgrunn, andre tanker og andre bekjente og en energi som vi føler matchet vår egen. MoE vil for alltid jobbe for å tråkke nye stier, og vi ser fram til å gå videre med vår mest ambisiøse album sammen med Vinter.”

Høstsabbat-synergier

Vi vil ikke være et sjanger-label, men nå i starten føles det naturlig å jobbe i og rundt miljøet vi står nærmest. Vi tror på å ta det ett steg av gangen, og er tilhengere av konseptet organisk vekst.

Med såpass tette bånd til Høstsabbat blir det naturlig nok noen synergier med det eminente og etterlengtede festivalkonseptet. I tillegg til rene Vinter-utgivelser vil også labelet slippe live-album under serien «Høstsabbat Live Series».

Utover dette har Vinter Records ambisjoner om å satse på to-tre utgivelser i året. Vi venter i spenning på mer informasjon rundt hva og hvem vi kan forvente.

«– Vi er i dialog med flere, men ingenting er skrevet i stein. Vi vil ikke være et sjanger-label, men nå i starten føles det naturlig å jobbe i og rundt miljøet vi står nærmest. Vi tror på å ta det ett steg av gangen, og er tilhengere av konseptet organisk vekst«, avslutter Melsom

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*