Singelslipp fra ROSA FAENSKAP!

Foto: Kristoffer Karjalainen
ROSA FAENSKAP slipper sin mest rabiate låt så langt. «Paradis» er ute i dag gjennom Faenskap Records.

ROSA FAENSKAP er et relativt ferskt band som spiller en blanding av black metal, post-rock, shoegaze og hardcore punk. De konsertdebuterte i 2022, og har siden det jobbet med sin kommende førsteskive (under mentorskap av Honningbarnas Edvard Valberg).

Dagsferske «Paradis» er andre låt fra den kommende skiva, og beskrives av det Øya-aktuelle bandet som deres mest intense hittil.

Krig og kjærlighet

– Låten oppfordrer lytteren til å våkne opp fra den nasjonalistiske retorikkens bedøvende effekt, og stå opp mot urettferdigheten som gjemmer seg bak flagget.

Morsomt nok ble «Paradis» – sin bitende karakter og intensitet til tross – komponert på en ukulele. På det tematiske plan omtaler trioen låten med følgende ord:

«– I en sjanger der hjernedød nasjonalisme står sterkere enn noen sinne, er Paradis en direkte motvekt. Låten oppfordrer lytteren til å våkne opp fra den nasjonalistiske retorikkens bedøvende effekt, og stå opp mot urettferdigheten som gjemmer seg bak flagget.«<

Dette inngår i et bredere mønster i ROSA FAENSKAPs musikalske prosjekt. De omtaler seg som en «kjærlighetserklæring såvel som en krigserklæring mot svartmetallen» og proklamerer blant annet følgende:

«– I en sjanger marinert i usunne mengder testosteron og misantropi står ROSA FAENSKAP som en motvekt, og feirer skeivhet, likhet, og alt som glitrer. Bandet retter svartmetallens frustrasjon og faenskap mot homofober, kapitalismen, patriarkatet og fascister.[…] ROSA FAENSKAP skal etter deres beste evne drive svartmetall-purister til vanvidd, og skal se hell’a good ut mens de gjør det.»

Vi ser frem til å høre fullengderen til det fremadstormende bandet. Dersom du skulle ønske å få sett dem live før det braker løs på Øya-festivalen, så spiller de live på Storgata 26 i dag (arrangementslink).

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*