Singelslipp og musikkvideo fra MoE!

Foto: Greg Pope
Det avantgardistiske rockebandet MoE slipper i dag singelen «The Crone», med dertilhørende musikkvideo.

MoE er et unikt og spennende prosjekt i den norske bandfloraen. Bandet, som består av Guro Skumsnes Moe (bass/vokal) og Håvard Skaset (gitar), kom på min radar så sent som i 2018, gjennom et gjennomspeisa samarbeidsprosjekt med støymester Lasse Marhaug. Dette er ene og alene på undertegnedes kappe; bandet ble formet hele ti år tidligere og har turnert over alle verdenshjørner.

De var det første bandet til å bli annonsert på det ferske labelet Vinter Records, og vil slippe sitt neste album i samarbeid med dem tidlig 2022. Dagens låtslipp – «The Crone» – er tittelsporet fra den kommende skiva.

Kunstnerisk og knusende

Vi snakker MoE på sitt aller tyngste, hvor også deres kunstneriske sensibiliteter er godt bevart.

«The Crone» gjenspeiler albumet med samme navn. Vi snakker MoE på sitt aller tyngste, hvor også deres kunstneriske sensibiliteter er godt bevart.

The Crone er spilt inn i Athletic Sound i Halden i 2019, og har ved tidligere anledninger blitt omtalt av bandet som deres mest ambisiøse album så langt i karrieren. En teaser for den kommende fullengderen har blitt laget og kan selvsagt nytes nedenfor:

Gjennom pandemien har de vært i Europa som backing-band for teaterstykket MOBY DICK. Bruddstykker fra det kommende albumet har blitt innlemmet i forestillingene. De er ikke fremmede for å teste ut konsepter – senest i sommer dro de landet rundt sammmen med Hotbox og spilte konserter, hvor en bil, to amper og gitarer funker som backdrop og backline. Visuelt bevismateriale følger:

I tillegg til plateslippet vil også bandet få en dedikert utstilling på Rockheim over nyttår. Vi håper og tror 2022 blir et år hvor mange får øynene opp for det hardtarbeidende bandet og deres unike energi og lydbilde!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*