Slapp sommermusikk fra First Aid Kit på Øya 2022

First Aid Kit på Øyafestivalen. Foto: Johannes Andersen
First Aid Kit på Øyafestivalen. Foto: Johannes Andersen
De to svenske søstrene i First Aid Kit har hatt stor internasjonal suksess og gjestet nå hovedscenen på Øya for første gang på ti år.

Vurdering

First Aid Kit på Øya 3/6Karakter 3

Duoen starter med «It’s A Shame». Låta har betydelig mer trøkk enn forventer av søstrene og bandet. De er jo mest kjent for akustiske, rolige låter. Her er det lekre vokalharmonier og en fin, amerikana-inspirert låt. «Angel» er en roligere låt, men den tar seg opp i intensitet etterhvert.

First Aid Kit har en nydelig cover av Don Henleys «Boys Of Summer». Den går litt treger enn originalen, men det er mer bass og futt i denne enn Henleys versjon. De roer det ned igjen med en klagende amerikanalåt. Her går de litt i retning country, men det er sval sommermusikk som passer en av årets varmeste dager i Oslo. Det høres ut til at de avslutter låte med en utblåsning. Lett svevende gitar og drønnende trommer skaper litt dramatikk og dynamikk i konserten. Og den kan den trenge, for det blir fort rolig igjen.

First Aid Kit har en nydelig cover av Don Henleys «Boys Of Summer».

Rolige «The Lion’s Roar» er en av deres mest kjente låter, og det er forståelig, for det er en flott melodi. Etter det kommer en svakere periode. Heldigvis klarer bandet å løfte en ganske middelmådig amerikanalåt med en gitarsolo og lek med blant annet bongotrommer. En ny låt faller litt gjennom. En rask popcountrylåt uten noe særlig særpreg kan ikke måle seg med Taylor Swift på en halvgod dag.

First Aid Kit på Øyafestivalen. Foto: Johannes Andersen
First Aid Kit på Øyafestivalen. Foto: Johannes Andersen
Uinspirert

Stemningen løfter seg med deres store hit «Emmylou». Det er spe allsang i Amfiet, men det blir litt som Allsang På Grensen uten karaokeskjerm.

Stemningen løfter seg med deres store hit «Emmylou». Det er spe allsang i Amfiet, men det blir litt som Allsang På Grensen uten karaokeskjerm. Slapt og tamt, og verre blir det. Den ikke så passende titulerte «Fireworks» er en satt og kjedelig låt som skal sprites opp med litt futt i mellomspillet, men det går i dass når det spilles feil. Folk veiver med hånda for stemningens skyld, men det som leveres på scenen fortjener ikke den oppmerksomheten. Det gjør derimot avslutninglåta «Silver Lining». Den er mer fengende og direkte enn de fleste andre låtene

Det er sikkert en grei dag på jobb for First Aid Kit, men det blir tidvis for slapt, kjedelig og uinspirert til at jeg blir imponert.

Alle foto: Johannes Andersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*