Sommerintervju med Blomst

Foto: Mille Frømyhr
I dag er det 22. juni og det er 192 dager igjen av 2020. I 1906 for 114 år siden ble faktisk Maud og Håkon 7 kronet i Nidarosdomen. Det er dagen da tyskerne forsøkte å ta over Sovjetunionen i 1941 under angrepet som kalles Operation Barbarossa. I kirkekalenderen kalles dagen 10 000 martyrer og er viet til flere katolske helgener. Blant andre den romerske soldaten Achatius som i følge fortellinger ble korsfestet i Armenia sammen med 10 000 soldater.

Det er også dagen hvor vi har fått svar på årets sommerintervjurekke. I dag er det Ida Dorthea Horpestad fra Blomst som har besvart våre spørsmål.

Mange av sommerens festivaler og konserter er avlyst, på grunn av pandemien som har herjet rundt i verden de siste månedene. Stengte grenser og restriksjoner. Svært små størrelser på gruppene man kan være i. Fra avlysninger, flyttinger og ingen konserter til sofa-konserter.

Siden vi ikke får gå like mye på konserter og festivaler som vi hadde håpet på denne sommeren, har vi laget en liste med spørsmål som er sendt ut til et bredt utvalg av artister. Det vil komme svar på følgende spørsmålrekke hver mandag i sommer.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/8iJFA3iMFNo» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

 

Blomst spiller garage-punk-rock med norske tekster. I 2019 slapp de albumet Blomst IL, som ble godt tatt i mot av mange. Deriblant hos oss, hvor vår anmelder var meget begeistret, og hvor albumet snek seg inn på to av redaksjonens lister for årets beste album,

Der «Dagen du traff meg» handler om forelskelse som ikke går bra, handler «Du er så fin» om at forelskelsen fører til lykke».

De har gjort seg kjent for sine hardtslående live-opptredener og denne sommeren skulle vi fått æren av å se de opptre flere steder. Blomst hadde planer om hele 10 festivaler som nå er satt på vent sammen med flere andre konserter.

Fredag 19. juni slapp Blomst to ekstra låter til albumet Blomst IL. Re-utgivelsen med disse ekstra sporene blir kalt Blomst IL + ekstraomganger og er gitt ut av Indie Recordings. De to ekstra låtene handler begge om forelskelse. Der «Dagen du traff meg» handler om forelskelse som ikke går bra, handler «Du er så fin» om at forelskelsen fører til lykke».

Har nedstengningen og situasjonen ført til noe positivt for deg eller dere som band?

– Vi har jo fått frigitt mye tid i sommer, som vi kommer til å bruke på å skrive ny musikk. Det er jo veldig fint, men hvis jeg kunne velge, så ville jeg jo mye heller reist rundt og spilt de festivalene vi hadde planlagt!

Hvilken låt har gitt deg mest glede eller energi under nedstengningen?

– Den nye singelen til Death By Unga Bunga, «Not like the others», har gått varmt siden den kom ut! Da får jeg lyst til å gå ut og erobre verden.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/9sfaCT-cVp4″ frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

 

Kan du nevne tre mest hørte album på din streamingtjeneste akkurat nå?

– Ola Kvernberg- Steamdome

– Shannon and The Clams- Onion

– Ratatat- Magnifique

Har du spilt egen eller fulgt noen av konsertene online under nedstengningen. Hvordan var det?

Allikevel må jeg si at jeg savner publikum, den interaksjonen mellom dem og artisten skaper så mye energi!

– Jeg har spilt et lite sett fra stua mi med ei venninne, og gjort en stream fra Vaterland med The Ida. Det var en kul opplevelse å være med på en flerkameraproduksjon og kunne forevige musikken på en ny måte. Allikevel må jeg si at jeg savner publikum, den interaksjonen mellom dem og artisten skaper så mye energi!

– I løpet av de siste månedene har jeg også sett noen streams. Jeg synes det er imponerende å se hvor mye gode idéer og løsningsorienterte folk som finnes der ute.

Hvilke tre artister/band har vært inspirasjon for deg?

– King Gizzard and The Lizard Wizard, Karin Dreijer Andersson(The Knife, Fever Ray) og Black Lips

Festivalsesongen er avlyst. Hadde du tenkt deg på festival i sommer og hva så du frem til å gjøre og se?

– Jeg hadde tenkt til å få med meg mest mulig av andre band som spiller på de festivalene vi skulle besøke i sommer, og forhåpentlig ha noen fine gjensyn og en kald øl med noen av musikerne vi har møtt før. Ellers så gleda jeg meg til King Gizz på PiP, og Bikini Kill på Øya!

Hva mener du er den beste sommerlåta?

– På en god sommerdag så liker jeg å forsterke følelsen med no god gammal Beach Boys. Det er kanskje klisjé, men jeg liker det.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/2s4slliAtQU» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

 

Hvis du fikk endre et samfunnsproblem akkurat nå, ingen begrensning på midler. Hva ville det vært?

I en verden uten urettferdigheten ville det vært enklere å takle en pandemi slik vi har i dag og alle klimautfordringene.

– Oi, den var vanskelig. Jeg tror jeg ville endret på urettferdigheten, for det er roten i så mange av de samfunnsproblemene som skaper lidelse. Jeg tror at både sult, rasisme, mangel på likestilling og fattigdom kommer av urettferdighet. I en verden uten urettferdigheten ville det vært enklere å takle en pandemi slik vi har i dag og alle klimautfordringene.

Hvilken musikkvideo må bare ses?

– Fidlar- «cocaine»

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/D2srovkhf0w» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

 

Hva er det første du skal gjøre når restriksjonene er fullstendig hevet?

– Når smittefaren blir så lav at man kan gå helt tilbake til der vi var, så håper jeg at jeg får spille konsert for Blomst IL (Laget!) og gi alle som vil ha det, en skikkelig god klem!

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/3TilzoX44hOke0QZxBI1Qs» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*