Sommerintervju med Kirsti Huke

Kirsit Huke - Foto: Lena Knutli
God mandag og 8. juni. Dette er dagen da norgesvenn og popsangerinnen Bonnie Tyler ble født for 69 år siden, det er den internasjonale dagen for verdenes hav og dagen da vikingene angrep Lindisfarne, som satte startskuddet til den såkalte vikingtiden for 1227 år siden.

Det er også dagen hvor vi har fått svar fra ny artist til årets sommerintervjurekke. I dag er det Jazzvokalist Kirsti Huke fra Melhus som har besvart våre spørsmål.

Tekstene i Weaving handler om ensomhet, vennskap og søsterskap. Om å være på reise, og å møte en uvant og brutal virkelighet under ei stadig varmere sol.

Mange av sommerens festivaler og konserter er avlyst, på grunn av pandemien som har herjet rundt i verden de siste månedene. Stengte grenser og restriksjoner. Svært små størrelser på gruppene man kan være i. Fra avlysninger, flyttinger og ingen konserter til sofa-konserter.

Siden vi ikke får gå like mye på konserter og festivaler som vi hadde håpet på denne sommeren, har vi laget en liste med spørsmål som er sendt ut til et bredt utvalg av artister. Det vil komme svar på følgende spørsmålrekke hver mandag i sommer.

Albumcover – Weaving

Kirsti Huke har i løpet av sin karrière omfavnet bredt sjangermessig. Hun fikk utdelt Radka Toneffs minnepris for 2017. Den 22.05.20 slapp hun det mektige og sjelvennlige konseptalbumet Weaving på Jazzland Recordings. Albumet ble spilt inn hos Ocean Sound, Skarnes og i Trondheim.

«Tekstene i Weaving handler om ensomhet, vennskap og søsterskap. Om å være på reise, og å møte en uvant og brutal virkelighet under ei stadig varmere sol. Det er verk som både tekstlig og musikalsk omfavner forandringer».

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/Pqk8rLshIHw» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

 

Har nedstengningen og situasjonen ført til noe positivt for deg eller dere som band?

– Jeg har jo fått slappet av. Ladet opp. Tenkt meg om. Planlagt ting. Ellers så tror jeg at situasjonen har fått meg til å bli enda mer takknemlig for hverdagene mine og folkene mine, jeg har savnet dem.

Hvilken låt har gitt deg mest glede eller energi under nedstengningen?

– Jeg har hørt mye på livealbumet til Donny Hathaway fra 1972! Hele albumet der gir energi, kan trekke fram «You´ve got a friend». Ekstra sterkt akkurat nå pga. stemninga på hel plata, med publikumet. Du skjønner det når du hører det!

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/jsn9cwQWzzA» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

 

Kan du nevne tre mest hørte album på din streamingtjeneste akkurat nå?

– Donny Hathaway – live 1972

– Odd Nordstoga – Pilegrim

– Roy Orbison – Crying

Har du spilt egen eller fulgt noen av konsertene online under nedstengingen. Hvordan var det?

– Jeg har ikke spilt onlinekonsert, enda! Har sett noen konserter. Det har jeg likt, men det kan aldri slå det å være fysisk på konsert.

Jeg skulle egentlig både til Vossajazz og Molde, for å gjøre juryarbeid for årets «Jazzintro». Gledet meg veldig til å høre tingingsverket til Ingebrigt Håker Flaten på Vossajazz.

Hvilke tre artister/band har vært inspirasjon for deg?

– Ledd Zeppelin, Sarah Vaughan, Christian Wallumrød ensemble

Festivalsesongen er avlyst. Hadde du tenkt deg på festival i sommer og hva så du frem til å gjøre og se?

– Jeg hadde ikke kommet så langt at jeg hadde planlagt sommeren da lockdownen lukket seg rundt oss, men jeg skulle egentlig både til Vossajazz og Molde, for å gjøre juryarbeid for årets «Jazzintro». Gledet meg veldig til å høre tingingsverket til Ingebrigt Håker Flaten på Vossajazz.

Hva mener du er den beste sommerlåta?

– Det må jo være «Här kommer solen» av Chips!

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/HufDUArwEKI» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

 

Hvis du fikk endre et samfunnsproblem akkurat nå, ingen begrensning på midler. Hva ville det vært?

– Dette er et forferdelig spm. å få…for når man velger noe, må man velge bort mye anna. Utrydde fattigdom, fordele goder. Da løser du mange andre problem også.

Hvilken musikkvideo må bare ses?

– The Presets – «If I knew you»

[iframe frameborder=»0″ width=»640″ height=»360″ src=»https://www.dailymotion.com/embed/video/x8scli» allowfullscreen allow=»autoplay»></iframe]

 

Hva er det første du skal gjøre når restriksjonene er fullstendig hevet?

– Jeg skal klemme foreldrene mine!

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/1UyQoxtH72IhhrwfCkMtFr» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*