Aggie Frost med ny singel og video

Sorthvitt bilde av Aggie Frost
Foto: Rune Stokmo
Aggie Frost gir oss varm og filmatisk elektronisk pop i sin nye singel og video «Tentakler». Låten er en forsmak på det kommende albumet Perlemor.

Tromsøartisten Aggie Frost har røtter tilbake i det spennende elektronika-miljøet i Tromsø på 90-tallet. Hun er gift med Per Martinsen som er en av pionérene fra det miljøet, og hun samarbeidet med gutta i Röyksopp da hun under artistnavnet Frost ga ut debutalbumet Bedsit Theories i 1998. Fra denne plata slapp hun singelen «Clouds Across The Moon» som er en cover av låten til The Rah Band. Et aldeles nydelig stykke synth-pop (med små dryss av trip hop) som du bør sjekke ut ved anledning.

Fascinasjon over koblingen mellom musikk og film

Aggie Frost uttrykker fascinasjon over koblingen mellom musikk og film.

I de senere årene har hun bl.a. jobbet med flere kunstprosjekt og installasjoner. Samtidig uttrykker hun fascinasjon over koblingen mellom musikk og film, noe som skinner tydelig gjennom i det hun skriver på Facebook-siden sin om sitt nye prosjekt: «Det nye musikkprosjektet mitt kan beskrives som filmatisk elektronisk pop – og jeg er svært opptatt av koblingen mellom film og musikk. To medier som blir enda bedre av å være sammen!!»

Om å miste seg sjøl

Det er varm, langsom og ganske minimalistisk elektronika som tonefølger Aggie Frost sin vare, vakre stemme.

Videoen, som hadde premiere på TIFF (Tromsø International Film Festival) sin hjemmeside, er filmet av Eirik Nicolai Heim og fint klippet sammen av Marthe B. Aasen. «Tentakler» er en låt som forsiktig, men bestemt tar deg med inn i Aggie Frost sitt vare univers. Det er varm, langsom og ganske minimalistisk elektronika som tonefølger Aggie sin vare, vakre stemme mens hun bl.a. synger «Kor ble det av mæ sjøl i alt det fine?».

Det er første gangen Aggie Frost gir ut en norskspåklig låt. Teksten ser ut til å handle om en person som tar inn alt gjennom sine følsomme tentakler, helt til det blir for mye og hun mister seg sjøl:
«Med kroppen i spenn legg æ mæ ned/håret flyt ut i det kalde vannet/tusen tentakla står rett ut fra mæ/som små antenne/æ føle alt som de andre føle/hold mæ bare fast før æ dras ned i dypet/hold mæ bare fast før æ dras ned i dypet».

Aggie Frost sitt spennende prosjekt vil etter hvert munne ut i det kommende albumet Perlemor. Disharmoni kommer tilbake med anmeldelse av plata.

Foto: Eirik Nikolai Heim
Klipp: Marthe B. Aasen
Regi: Aggie Frost i samarbeid med MB Aasen
Lys: Tor S. Ditlevsen
Grade/etterarbeid: Bård Mathisen / Motskudd
Styling: Rune Nilssen Style & Content Tromsø
Hår & make-up: Hanne Johansen /DIPP Frisør
Musikk/tekst: Aggie Frost
Lydmiks: Per Martinsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*