Sommerøya – 10 år med klubbmusikk

Foto: David Dundas - Sommerøya 2018
Sommerøya er tilbake for tiende gang denne sommeren. Som ifjor vil festivalen holdes i Ekebergparken med storslått utsikt over Oslo.

Sommerøya har gjort seg kjent som selve festivalen for klubbmusikk i Norge, og de er klare for sin tiende runde denne sommeren. Jubileet feires som i fjor i Ekerbergparken og det er lagt opp til en storslagen feiring med et bredt spekter av artister.

Unikt arrangement

Siden oppstarten i 2010 har festivalen vært ett unikt arrangement i norsk sammenheng og har fungert som en møteplass for hele klubbmiljøet i Norge. Fans, musikere og bransje har kunne feiret klubbmusikk-sjangeren i det klassiske utendørs festivalformatet. Arrangementet har med årene vokst til å bli en av Skandinavias mest relevante i sin sjanger og blir omtalt som en av nord-Europas viktigste festivaler for elektronisk klubbmusikk.

– Jeg har jobbet i 10 år uten lønn på dette prosjektet og endelig ser det ut til å løsne.

«Jeg har jobbet i 10 år uten lønn på dette prosjektet og endelig ser det ut til å løsne.Jeg oghele teamet har ikke inngått mange kompromiss. Det koster i det korte løp men vi er her for det lange løp», sier festivalsjef Anton Solberg.

Massivt artistslipp

Festivalen slapp alle artistene under ett forrige helg. For året er det lagt opp til en stor spredning av både norske og internasjonale artister innenfor klubbmusikken. Fra russiske Dasha Rush sin hypnotisk drone-techno til tangentene av den sjelfulle housen fra den afroamerikanske legenden Kerri Chandler. Verdens største techno-stjerne og Berghain residence Ben Klock kommer, og klubbmusikkens største ikon og kultfigur Ricardo Villalobos fra Chile er klar.

Palestinske Sama er på plass og fra Sverige er Axel Boman booket. Fra Ibizas høyborg er superstjernen Loco Dice representert. Av norske artister i årets program finner man duoen Antiklang, som jobber med støy og improvisasjon. Videre er Boska booket med et livesett, legenden Bjørn Torske er å finne på plakaten og Julie Silset, som representerer den nye vinen fra Bergen. Fra Tromsø kan man trekke frem DJ`n Ra-Shidi. I tillegg finner man en av Norges beste live elektronika band, Ost & Kjex og lokale artister som Safira, Stine Amundsen og Synthomania.

I tillegg til musikk kan Sommerøya også i år love diverse utstillinger, installasjoner og performance-kunst. Kunstprogrammet er også lovet i løpet av våren.

Arena

I tillegg til musikk kan Sommerøya også i år love diverse utstillinger, installasjoner og performance-kunst.

For andre år på rad avholdes festivalen på Svenskesletta, også kalt Hundesletta, på Ekeberg. Området er en del av Ekeberg kulturpark som blant annet inneholder C. Ludens Ringnes Stiftelsens skulpturer. Vakker natur og en enestående utsikt over Oslofjorden rammer inn festivalen. For å bevare fotavtrykket i nabolaget har Sommerøya i dialog med Bymiljøetaten satt en øvre grense på 3000 besøkende gjester i år.

”Denne begrensingen i antall festivalpass er helt ok og dermed har eksklusiviteten til festivalen økt flere hakk”, utdyper en fornøyd presseansvarlig Olga Rusnak.

disharmoni har deltatt på festivalen de siste to årene og ser frem til en storslått feiring på sensommeren. Festivalen finner sted 16. og 17. august 2019 i Ekeberg kulturpark.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*