Mai 2019: Konserter i hovedstaden

Comet Kid @ Parkteatret. Foto: Johannes Andersen
Klar for noen konserter i mai? Her er noen av konsertopplevelsene vi kommer til å få med oss denne måneden.

Vi i disharmoni har lenge hatt lyst til å lage en fast spalte med månedlige konsertanbefalinger, og nå prøver vi oss for første gang. Vi vil på forhånd be om forståelse dersom dette ikke tikker og går med et urverks presisjon hver måned; den berømte tidsklemma holder sin klamme hånd over oss alle. Listen består av konserter våre skribenter og/eller fotografer skal på, samt noen generelle anbefalinger. Nok prat, her følger en konsertguide for mai!

 

OM – Jakobskirken 7. og 8. mai (ekstrakonsert)

San Fransisco-baserte OM ble formet i 2003 av bassisten og trommeslageren i Sleep. Siden oppstarten har de gitt ut fem fullengdere, hvorav den siste er «Advaitic Songs» fra 2012. Arrangementet er i regi av Høstsabbat og vil finne sted i Jakobskirken – en veldig passende arena for bandets spirituelt orienterte stonermetall. Den opprinnelige konserten ble utsolgt og det ble dermed satt opp en ekstrakonsert neste dag.

Facebook-event

Built to Spill – Rockefeller 11. mai

Built to Spill er et indierock-band fra Idaho i USA. Bandets opphavsmann og eneste gjenværende originalmedlem Doug Martsch startet prosjektet så tidlig som i 1992, og bandet har 8 album i diskografien sin.

Facebook-event

Battle Beast – Parkteatret  12. mai

Battle Beast er et finsk band som spiller heavy/power metal. Siden debutalbumet i 2011 har de gitt ut 4 plater til, hvorav den siste er den ferske/høyaktuelle «No More Hollywood Endings».

Facebook-event

Æsthetica. Foto: Peder Blumle
Æsthetica – Kafé Hærverk 12. mai

Unge og lovende Æsthetica skal den 12. mai ha releasekonsert for sitt nyeste album «Azuren». Det Kolbotn-baserte bandet spiller psykedelisk stoner/doom, og deres debutalbum «Sonorous Æon» falt i smak hos vår anmelder da den kom ut i desember 2017.

Facebook-event

Steve Hackett  – Sentrum Scene 14. mai

Veteranen og Genesis-gitaristen Steve Hackett kommer til Oslo for å spille klassikeralbumet «Selling England by the Pound» og feire 40-årsdagen til sitt soloalbum «Spectral Mornings». Interessen har naturlig nok vært stor, og konserten måtte bytte lokale fra Rockefeller til Sentrum Scene.

Facebook-event

Bob Hund – Rockefeller 16. mai

Bob Hund trenger neppe særlig til introduksjon. Skånerockerne har holdt det gående siden 1991, og har vært en velkommen gjest på norske konsertscener og festivaler i årevis.

Facebook-event

Mumford & Sons – Oslo Spektrum 19. mai

Det britiske folkrock/altrock-bandet Mumford & Sons har holdt det gående siden 2007. Siden da har de gitt ut fire enormt suksessfulle fullengdere og høstet en rekke utmerkelser for sin musikk.

Facebook-event

The Cardigans – Operaen 19. mai

Svenske The Cardigans var en sann maktfaktor på 90-tallet, med låter som Lovefool, My Favorite Game, og Erase/Rewind kontinuerlig sirkulerende på MTV. Bandet tar det litt roligere i disse dager, men gir nok likevel et minneverdig show i eminente omgivelser når de skal innta operahuset i hovedstaden.

Facebook-event

Symphony X – Rockefeller 21. mai

Progmetall-veteranene fra New Jersey tar turen innom Oslo i løpet av deres europaturné.

Facebook-event

girl in red @ Blå. Foto: Johannes Andersen
girl in red – Parkteatret 22. mai

girl in red kan nesten sies å ha blitt et fenomen. Horten-jenta Marie Ulven, som folkeregisteret kaller henne, har laget låter om kjærlighetssorg fra jenterommet og endt opp med et stort internasjonalt publikum. Under årets by:Larm ble hun kåret til Årets stjerneskudd, og fikk 500 000 kroner for å investere i sitt artistiske virke. Vår anmelder ble begeistret da han så henne på Blå under den samme festivalen.

Facebook-event

Gods of Rap: Wu-Tang, Public Enemy, De La Soul – Oslo Spektrum 23. mai

Det er duket for en stjernespekket kveld med hiphop av fineste årgang når denne gjengen inntar scenen i Spektrum. Wu-Tangs siste skive var «Once Upon a Time in Shaolin» fra 2015, men den ble kun trykket opp i ett eksemplar og ble dermed det dyreste individuelle albumet noensinne solgt.

Facebook-event

VIGGO – Godthåb 23. mai

Det tverrkunsteriske prosjektet VIGGO lover både slippkonsert og performance når de skal feire lanseringen av «Viggo Was A Love Child».

Facebook-event

Horizon Ablaze. Foto: Amund Hestsveen
Horizon Ablaze – Vaterland 25. mai

Kristiansand-baserte Horizon Ablaze hadde et bra 2018, med sterke utgivelser som fullengderen «The Weight of a Thousand Suns» og EP’en «Di Inferi». Liker du inspirert ekstremmetall som krysser Emperor med Gojira er dette garantert en konsert du ikke vil gå glipp av.

Facebook-event

Ikke Bare Egil Band – John Dee  25. mai

Egil Hegerberg har et nytt album i bagasjen, og inntar John Dee med et fulltallig (og «latterlig overkvalifisert») band!

Facebook-event

Cocaine Piss, HYSJ, og Hudkreft – Blå 25.mai

Cocaine Piss er i teten av den voksende noisepunk-scenen i Belgia, og spiller sammen med både Hysj og Hudkreft på Blå senere i måneden.

Facebook-event

Shaving The Werewolf, Håndgemeng m.m. – Blitz 25. mai

Den gjennomsprelske noise/grind-bomben er tilbake på åstedet, etter en forrykende konsert i februar måned. Andre band på programmet denne kvelden er Håndgemeng, Kosmos Brenner, og Crowlegion.

Facebook-event

Lenny Kravitz – Oslo Spektrum 28. mai

Lenny Kravitz er en amerikansk artist med en lang og innholdsrik karriere, udødeliggjort gjennom riffet på Are You Gonna Go My Way. Han har også figurert på filmlerretet, blant annet som en karakter i Hunger Games-universet.

Facebook-event

The Smashing Pumpkins – Oslo Spektrum 30. mai

The Smashing Pumpkins er nærmere originalbesetningen enn på mange år (kun bassist D’arcy Wretzky mangler), og ga så nylig som november ut sitt tiende album.

Facebook-event

BAKRUS. Foto: Promobilde
Bakrus – Vaterland 31. mai

Bakrus er et Røros-basert band med et uttalt mål om å holde den norskspråklige rocken i live. Klassikere som Jokke, Per Bergersen, Raga Rockers, og Wannskrækk står høyt i hevd hos disse gutta. I desember ga de ut sin karismatiske debutskive  «Tynn Kjærlighet».

Facebook-event

Fysisk Fest – Blitz 31.mai og 1. juni

Vi var på Fysisk Formats tiårsjubileum i 2018, og det var en ellevill kveld med mye fabelaktig musikk. Det er all grunn til å forvente det samme når Fysisk Fest går av stabelen for tredje gang med konserter fra Spurv (som tilfeldigvis spilte en av fjorårets beste konserter), NAG, Duvel, Kosmik Boogie Tribe, og Hey Gloria.

Facebook-event

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*