Stage Dolls på Bar Moskus i Trondheim

Foto: Skjermbilde
Imponerende stor publikumsoppslutning på Stage Dolls sin online-konsert på Bar Moskus på onsdag kveld.

Nesten 4000 fikk med seg Stage Dolls sin «live stream-konsert» fra Bar Moskus forrige onsdag. I tillegg har konserten i skrivende stund over 72 000 visninger på Facebook. Dette kom faktisk litt overraskende på meg. Jeg vet de har en del tilhengere, men de er ikke blant de mest ettertraktede på festivaler etc. Noe ved denne gruppen må imidlertid appellere til en god del folk.

Torstein flakne spilte utelukkende på en akustisk gitar, og det fungerte utmerket.

Stage Dolls består av Torstein Flakne på gitar og sang, Terje Storli på bass og  kor, og Morten Skogstad på slagverk. Bandet toppet VG-lista med albumet Always så sent som i 2010. Gruppen signerte også en internasjonal platekontrakt på slutten av 1980-tallet, og de var inne på 46. plass på den amerikanske Billboard-listen med singelen «Love Cries». Etter det fulgte det også litt turnering i USA.

Torstein Flakne spilte hele konserten på en akustisk gitar. Dette fungerte utmerket, og det ga også låtene et litt annet preg. Han varierer gitarspillet sitt med å bryte opp akkorder, legge inn litt «fills» og ta noen soloer etc; dette gjorde han både på noen introer og i mellompartier. Ut over det viste Torstein hvilken tøff rockevokalist han er. Stemmen var godt egnet både for rockelåtene og de mykere balladene.

Foto: Skjermbilde
God stemning blant publikum

Det er en fin atmosfære i Stage Dolls sin musikk. Det er både iørefallende og stemningsfulle låter. Gruppen har hele tiden hatt sanger med fengende refrenger. Disse husker folk, og de synger med. Stage Dolls er i utgangspunktet ei hard-rock gruppe, men de behersker likevel overgangene fra det mer rocka til det følelsesladde.

Gruppen har hele tiden hatt iørefallende og stemningsfulle låter med fengende refrenger.

Repertoaret inneholdt for det meste kjente låter, og noen litt mindre kjente. Gruppen har holdt på i ca. 35 år nå, så de har en god del låter å ta av. Stilen har vel hele tiden vært ganske stødig med melodiøs og refrengorientert hard-rock.

Gutta så ut til å trives helt utmerket i konseptet «online-konsert». Under konserten var det masse humoristisk i chaten. Utsagn av typen «happy hour i baren», «kjøp en øl te mæ å», «vi møtes på Still in love» osv. haglet inn på skjermen sammen med alskens hjerter, klappehender, kyssemunner etc. Folk der ute ga uttrykk for at de koste seg.

Setlist:
Wings of Steel
Love Cries
Hard to Say Goodbye
Raining On a Sunny Day
24/7
You’ll Find Me
Left Foot Boogie
Sorry
Ammunition
Still in Love
Love Don’t Bother Me
Soldiers Gun

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*