Vi tok en prat med bergensbandet Vivillain

Foto: Pressebilde
Gutta i Vivillain har vært i Los Angeles og spilt inn EPen Failures of fortune – vi tok en liten prat med de.

Bergensrockerne i Vivillain har på kort tid utrettet mye. De har spilt over 60 konserter, vært på turne i Tyskland og har utgitt flere singler som blandt annet er spillt på P3. Fredag 20. mars slapp de også sin første EP, Failures of fortune. Den inneholder varierte spor fra det helt nedpå og melakonske som i låten “Scream”, til det mer musikalske “sparket i trynet”, som på låten “Thirtheen”. Disse låtene er også gitt ut som singler. Bandet består Thomas Sixhøj på vokal, Magnus Magnussen på gitar, Fredrik Bø på trommer, Lasse Johnsen på bass og Anders Christophersen på gitar.

De har spilt over 60 konserter, vært på turne i Tyskland og har utgitt flere singler.

Siden koronaviruset har satt de fleste i isolasjon møtte undertegnede trommis Fredrik og vokalist Thomas via videochat. De kan gledelig meddele at den planlagte releasekonserten som skulle gå av stablene i slutten av mars nå er flyttet til september.

– Hvordan traff dere hverandre og når bestemte dere for å satse?

Fredrik og Magnus var ivrig på å samle en gjeng som ønsket det samme som dem, nemlig å satse på musikken. For knappe tre år siden la de hodene sine i bløt og tenkte på de andre de hadde spillt med tidligere, hvor samarbeidet hadde fungert godt . Slik ble Vivillain til: en håndfull målrettede karer med forkjærlighet for rock, som var klare for å satse seriøst fra dag én.  På spørsmål om hvordan bandnavnet kom til forteller trommeslager Bø at de hadde et ønske om å ha et navn som ingen andre hadde og som var lett å søke opp på de ulike streamingtjenestene.

– Hvem skriver tekstene og lage arrangementet til låtene?

Gitarist Magnussen er «hjernen» bak låtene. Bø kan fortelle at Magnussen kan ting ingen andre kan, som for eksempel å «skrive» låter inni hodet mens han er på sin «vanlige» jobb på Kiwi. – Han puster musikk. Arrangementene blir laget i fellesskap i øvingslokalet. – Vi spiller og gjør det som føles naturlig, meddeler trommis Bø. På spørsmål om de krangler ibland forteller de at man kommer ikke utenom en krangel, men på grunn av deres felles visjon om å være et musikalsk «spark i trynet» hjelper det på. Når man har et felles utgangspunkt så har man gode forutsetninger for å skape noe sammen. Bandet ble også enig, fra starten av, at alle er likestilte, og dette har fungert veldig greit frem til nå . Det gjelder i alle beslutninger som taes i felleskap.

– Hvordan var det å spille inn plate i Los Angeles?

Bandet brukte 9 dager på å spille inn de fem sporene som er på EP’en, som nå kan kjøpes på vinyl.

Det var en vanvittig kul og annerledes opplevelse enn det bandet er vant til. Man jobber kontinuelig og sammen med folk som “puster” musikk. Det var en god arbeidsatmosfære og mennesker som var veldig avslappet i forhold til å være i den kreative settingen. Det var utrolig gøy, forteller vokalist Sixhøj.

Trommeslager Fredrik Bø skyter inn at Los Angeles er en «by som lever og puster kultur. Når man går ut i gaten og ser Hollywoodskiltet, mister man ikke den «kreative boblen” man er i. Når det er sagt forteller de at bandet dro fra regn i Bergen til å treffe den ene uken hvor det regner i Los Angeles. Sixhøj bekrefter lattermildt at bandet lærte på den harde måten at kulturbyen ikke har drenering. Bandet brukte 9 dager på å spille inn de fem sporene som er på EP’en. En intro og fire låter, og allerede nå kan EP’en kjøpes på vinyl.

EP’en spilt inn i Matt Sorum’s eget hjemmestudio og er produsert av Chad Schlosser og Michael Johnson som tidligere har samarbeidet med band som for eksempel Velvet Revolver, Slash, Duff McKagan og Hollywood Vampires, for å nevne noen.

Live opptredener og fremtiden

Vivillain har et ønske om å være et liveband og at det skal gjenspeiles på låtsporene også.  Det er dèt bandet har forsøkt å «fange» i Failures of fortune.

Undertegnede har vært så heldig å se bandet live på en konsert før jul og jeg ble imponert over Vivillains annerledes og unike måte å lage show på. De har et høyt energinivå og en lekenhet på scenen som jeg sjelden har sett.  Disse karene må bare oppleves! Det finnes ikke noen tydelig frontfigur i bandet og deres tanke om at alle er likestilte gjelder også på scenen, såvel som i beslutningstakning i øvingslokalet. Alle får vist seg frem på sin helt særegne måte.

Jeg kan bekrefte at det er gøy å se de live, og ikke minst høre de, for underholdning kan de!

Under konserten bet jeg meg merke i at alle var kledd i dress.  På spørsmål om hvorfor de bruker dress er svaret: –Hvorfor ikke? Trommis Bø utbroderer med å at han liker konseptet med uniform og at det er lettere å mingle med publikum etter konserten. Man blir også husket. Om man ikke husker ansiktene til bandmedlemmene, blir man husket for at det var de i dress.

Undertegnede lurer på hvordan det er på veien kontra det å være hjemme. Begge kan meddele at man lærer mye om seg selv og om kollegaene sine. – Man lærer om hvordan man er skrudd sammen og hvilke knapper man kan trykke på.

Vivillain er et liveband og det eneste de ønsker er å dra rundt å spille for folk. De tror at om bandet har det gøy, så har publikum det gøy. Jeg kan bekrefte at det er gøy å se de live, og ikke minst høre de, for underholdning kan de!

– Hva er fremtidsplanene til Vivillain?

I første omgang ser de frem mot releasekonserten som er blitt flyttet til September. Bandet ønsker å spille på flest mulige arenaer i fremtiden. – Vi har bare lyst til å spille, det spiller ingen rolle om det er et stort eller lite publikum, sier Bø. Det er tydelig at disse karene elsker det de holder på med. Så langt har de fått «overraskende god respons» på de utgitte låtene kan Sixhøj fortelle. Nå om dagen får ikke bandet øvd så mye fordi øvingslokalet er i «lockdown», men de jobber med flere utgivelser for fremtiden. I disse koronatider kan de fokusere på nye låter og promotering. Disse karene kaster ikke bort tiden og det er bare å glede seg til fortsettelsen og releasekonserten i September.

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*