Syndrom – Bloodbeats

Beistene i Syndrom blir bare modnere. I dag slapp de det etterlengtede andrealbumet «Bloodbeats» på Big Day Records.

Sist måtte vi vente i et helt tiår før bandet surret seg sammen og kom ut med sitt første album, som ble sluppet i 2015. Nå trengte vi bare vente i tre år før utgivelse og sannelig var det verdt ventetiden.

Foto: Elvira Nikolaisen | Cover: Øystein Sandsdalen

Selv var jeg meget begeistret. Har lenge vært svak for denne smakfulle suppen av sjangerblanding.

Syndrom brukte god tid på debuten «Red Skins Melts». Hele 6 år. Når albumet endelig var klart, valgte de å slippe det i all stillhet. Kritikken på plata var bra, det ble blant annet omtalt som et «avantgardisk svart hull«.

Selv var jeg meget begeistret. Har lenge vært svak for denne smakfulle suppen av sjangerblanding. Så jeg har gledet meg til den dagen «Bloodbeats» skulle dukke opp i mailboksen min. Helt siden annonseringen.

Etter singelslippet med Endless Night ble ikke forventningene særlig mindre.

Les også: Herregud for en fet låt!

Bloodbeats

Bloodbeats er et 6 spors album fylt med atmosfære, tyngde og melodi. Bandet pusher fortsatt grensene med sin industriell-eksperimentelle rock og innslag av 80-tallets goth- og doom-estetikk. Alt ispedd rytmiske toner og en blandet sinnstemning av både uro og håp.

Tre av låtene varer i nesten åtte minutter, en på fire. Riffene er seige og vokalen skitten. Ordspillet i tekstene som synges av Audun Storset, låttitlene fra søvnløse netter til historien om hovedskurken i A Villain Is Born. Alt stemmer helt til instrumentalene strømmer. Sorry ass. Men jeg går faktisk glipp av instrumentalene hver gang.

Jeg har latt både Judas og Locus Solus få sine avspillinger. Får aldri tak i dem. Om de er for korte, eller at jeg savner enda mer utfolding av det eksperimentelle. Er nok en miks av begge deler. Utrolig nok blir det slik at hver gang jeg har satt på disse låtene har jeg enten startet å skravle eller tenkt på noe annet. Glemt at jeg faktisk lytta til låtene.

Uansett sier jeg JA TAKK til mer av Syndrom. Ser fram til navnet på plakatene fremover. Du finner «Bloodbeats» både digitalt og på vinyl.

Syndrom – Bloodbeats: 7/10

Syndrom er:

Audun Storset: Vokal, Gitar, Synth, Samples

Eirik Opheim: Gitar, Synth, Samples

Joffe Myrvold: Bass

Espen Øby: Trommer, Perkusjon

Morten Øby: Gjesteperkusjonist på Bloodbeats

Track List:

Side A:
1. Endless Night
2. Garbage Sun

Side B:
3. Locus Solus
4. I Can See You
5. Judas
6. A Villain Is Born

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*