Ta godt imot vår nye spilleliste «Til vi sees igjen»

Karpe @ Bergenhus Festning. Foto: Øyvind Toft
Disharmoni skjenker musikalsk trøst i vanskelige tider

For omtrent en måneds tid siden var det mange som så fram til en av tidenes konsertvårer. Det sto konserter og  musikkfestivaler i kø, med et bredt utvalg av stilarter å velge mellom. Et hyperklart publikum kunne nærmest fråtse i alt fra knallhard metal via elektronisk musikk til mer vare akustiske uttrykk.

Sånn skulle det altså ikke bli, for som vi alle er så smertelig klar over, viruset – hvis navn vi helst ikke vil ta i vår munn – kom og ødela. For all del, det fins viktigere og mer basale behov i livet enn musikk. Mat, klær og god helse, f.eks. Og vi kunne kanskje levd uten musikk, men FOR et liv det hadde blitt! Nitrist, rett og slett! Heldigvis slipper vi å leve helt uten musikk, men det er virkelig kjipt å ikke kunne ha muligheten til å være fysisk til stede på en konsert.

Vi tar av oss hatten for de som arrangerer live-streams og online-konserter, slik som Brakkesyke, Koronerulling m.fl. De gjør en aldeles formidabel jobb, men det blir likevel ikke det samme. Vi får ikke den direkte, fysiske opplevelsen av å kjenne bass-slagene i magen, av å kjenne lukten av øl og se smilene til den som står ved siden av. Vi får ikke snakket med andre musikknerder før og etter konserten, og vi kan ikke skåle med gode venner eller få kollektiv gåsehud over akkurat DEN låten.

For å døyve den verste abstinensen og fortvilelsen

Vel, til saken: For å døyve litt på den verste abstinensen og fortvilelsen over å ikke kunne gå på konserter på en stund, har vi i disharmoni lagd en ultrafet liste der vi har med artister som skulle hatt konserter i mars og april. Det er stor spennvidde i lista. Det starter med elektronika-heltene Underworld og slutter (foreløpig) med selveste Kim Wilde. Mellom der er det et godt utvalg av pop, rock, punk, metal og diverse anna snadder. Vi kommer til å legge til flere låter etter hvert, men vi håper, av åpenbare grunner, at lista ikke blir FOR lang. Og så må vi bare beklage hvis det er noen artister som mangler her. Vi får nok ikke med oss riktig alt.

Vi har valgt den optimistiske tittelen «Til vi ses igjen». Vera Lynn sang «We’ll meet again» i vanskelige tider, og som Vera har vi klokkertro på at vi skal møtes igjen på en eller annen konsert der ute. Når det blir vet ingen, men vi vet at det kommer til å skje før eller senere. Enn så lenge: Vi sees igjen! Nyt lista!

PS. Dere må heller ikke glemme at vi i disharmoni kan skryte på oss en bunnsolid oversikt over det som skjer på livestream- og onlinekonsert-fronten framover. Bare ta en titt her:

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*