The Summer Cult debuterer med albumet «9»

The Summer Cult debuterer med en energisk og hardtslående hybrid. «9» gis ut i dag via Koke Plate.
Logo & coverart: Lene Sørøy Neverdal
Flere av våre lesere vil nok huske det Urørt-vinnende indiebandet Pony The Pirate, som herjet landet med A-listede Walk The Shame i det herrens år 2009. Mannen bak Pony the Pirate, sørlendingen Joakim Johannessen, er nå tilbake med et nytt og spennende prosjekt som bærer navnet The Summer Cult.
Hedmarkens Grøde

En energisk hybridbombe i krysningen mellom punk, hardcore, og metal ispedd heftige doser angst og forakt mot konformitet.

«9» deler sansen for det catchy med Johannessens tidligere flaggskip, men likhetene utover dette er ikke markante. Her har han prøvd å ta for seg så mange forskjellige sjangre/utrykk som mulig innenfor hard musikk, for deretter å gjøre dem på sin egen måte. Resultatet er en energisk hybridbombe i krysningen mellom punk, hardcore, og metal ispedd heftige doser angst og forakt mot konformitet.
Sistnevnte punkt finner gjenklang i innspillingsprosessen. Johannessen har i en årrekke hatt sitt eksil i en tusen kvadratmeter stor nedlagt skole i Finnskogen. Albumet ble skrevet, spilt inn, mikset og mastret her i løpet av en periode på halvannet år. I begynnelsen av prosessen brukte han mye tid på å eksperimentere med forskjellige lydbilder og stilarter. I de første 6 månedene levde han i nesten total isolasjon, og trodde han skulle bli gal på et tidspunkt. 
Det hele er i aller høyeste grad Johannessens prosjekt. Han står selv bak alle instrumenter samt innspilling/produksjon av skiva. På scenen er dog The Summer Cult et fullstendig liveband, og hans medkultister skorter heller ikke på erfaring. The Summer Cult som liveband består – i tillegg til Johannessen selv – av gitaristene Torbjørn Mostrøm (Ferdarhag) og Alexander Klæboe (Shot at Dawn, Kodeks), bassist Endre Clemens Hoff (Biru Baby), og trommeslager Kurt André Aase (Synkoke, Supermale, Pony The Pirate). Bandet skal spille på Last Train 10. oktober og trolig flere konserter i løpet av høsten, blant annet i Bergen. Vi gleder oss!

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/4Sq8C8T4fpxALafEVE8ZiD» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*