Tilkall åndene – de fire første bandene til Høstsabbat 2023 er annonsert!

Fjorårets Høstsabbat var en dundrende suksess, og årets utgave, 10-årsjubileet, vil by på en ekstra hovedscene; DOGA. I dag kunne gjengen bak Høstsabbat annonsere de fire første bandene til årets festival. Og for en kvartett de kan by på: Green Lung (UK), Witch Club Satan (NOR), Alastor (SVE) og Cult Member (NOR). Vi har sett litt nærmere på de fire frontløperne.

Høstsabbat 2022 viste at festivalen, som av mange regnes som en av de viktigste undergrunns-festivalene i Norden, virkelig har vokst seg stor og stolt. Festivalen har, siden 2013, blitt drevet fremover av menneskene som er involvert i den gryende undergrunns-scenen i Oslo. I fjor bød festivalen på sakte og knusende doom, tung bluesrock, stoner, proto-heavy metal, psykedelisk spacerock og prog, og det ser ut til at 2023-utgaven ikke kommer til å bremse utviklingen. En av de få ting man kunne klage på i fjor, hvis man lette etter noe å klage på, så var det at festivalen kunne vært enda større; og det har gjengen ordnet i år med en ekstra hovedscene på DOGA.

Du kan lese om Høstsabbat dag 1 2022 og dag 2 her.

Bilde for bruk i artikkel
GREEN LUNG – Høstsabbat 2023
Green Lung (UK)

Britiske Green Lung var ett av bandene som skulle være med på Høstsabbat tilbake i 2020, men på grunn av en viss pandemi ble dette en umulighet. Siden den tid har bandet gitt ut Black Harvest og rett og slett overgått sin høyt aktede debutplate. Kvartetten har gått fra å være et lovende band i oppstarten til å bli en høyt respektert bauta i metal-sjangeren. Med Green Lung kan man forvente svære megalittiske gitarriff, orgler og tekster som hyller folklore, myter og legendene i Storbritannia.

Bilde for bruk i artikkel
Witch Club Satan – Høstsabbat 2023
Witch Club Satan (NOR)

Witch Club Satan gjorde sin entré på scener rundt om i landet i fjor og klarte egenhendig å skyve black metal frem i søkelyset til media igjen. De tre heksene i bandet har skapt furore både i inn og utland med feministisk black metal som har skapt en ny, frisk giv til den etter hvert så kjente sjangeren. Musikken bandet skaper er kald og hard, som seg hør og bør med en av black metals gudfedre som veileder, nærmere bestemt Mayhems’ Necrobutcher.

Undertegnede fikk sett heksene i to forskjellige settinger i fjor, først på Kniven og så på Balck Box i Oslo. Begge opplevelsene var sjelsettende opplevelser i all sin teatralske prakt. Som bandet sier «Blodmorens magi er allerede her.»

Bilde for bruk i artikkel
ALASTOR – Høstsabbat 2023
Alastor (Sve)

De okkulte svenskene i Alastor har vokst gradvis siden debutplaten Black Magic i 2017 til 2021-utgivelsen Onwards and Downwards. Nå er tiden kommet for at bandet skal gjøre sin første Norges-konsert – og det skjer i kirken under sabbaten. Vi kan forvente perfekt stoner doom ispedd både skrekk, blod og ritualer. Vi gleder oss!

Cult Member (Nor)

Fra den ville naturen i det kalde nord kommer det fremragende hardcorebandet Cult Member. Deres live-show omtales som like katastrofalt ødeleggende som fjellene som omgir landskapet de kommer fra. Infinite Death, bandets debutplate, ble utgitt i fjor, og ble fort en stor favoritt.

Forbered deg på et realt angrep som gjør deg sint, men på en positiv måte.

Spennende takter på Høstsabbat

Med de fire første bandene klare på plakaten ser Høstsabbat 2023 ut til å løfte festivalen til enda nye høyder. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Du kan kjøpe billetter til Høstsabbat 2023 her.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*