To «legender» er ute med ny singel!

Foto: Steffen Håkensen
Første januar 2023 ryktes det at Ubåt og Pablo P slippe første del fra albumet Fredsminister. Hvorfor forteller jeg deg dette tenker du kanskje? Jo, fordi det er nøyaktig ti år etter soloalbumet til Ubåt Ghetto Media ble utgitt.

I dag er den nye singelen fra det kommende albumet til Ubåt og Pablo P tilgjengelig, «Legender». I mange settinger har jeg hørt ordet «legende» bli slengt ut som en hedersbetegnelse, men stemmer det alltid? Ordet kan bety så mangt, og når det kommer til Ubåt og Pablo P er det veldig treffende. De har nemlig vært med på reisen gjennom norsk hip-hop fra dag en!

De aller fleste har kanskje hørt om Ubåt som en del av det minst like så legendariske rap crewet Pen Jakke. Faktum er at Pen Jakke ikke var starten på musikkreisen for Ubåt. Han var nemlig allerede ansett som en veteran i Østens trakter på den tida.

Cover: Ubåt

Om det er noen som skal kalles veteraner og legender, så er det disse to. Med lang fartstid, positive tekster om «kjærlighet på jorda» (uten at det blir klissete) og good vibes over hele fjøla, leverer disse to ekte hip-hop for ekte folk. Sporet åpner med en nostalgisk hyllest til Pen Jakke og så fortsetter nostalgien gjennom hele låta. For de som kjenner norsk raphistorie er dette en låt som lett varme hjerter og bringe frem noen minner.

«Dette er så ekte som du kan få det» sier gutta i kor. Med Ubåt på beat og miks, og Sjel Jonas på sylskarpe cuts er dette «one for the books». Singelen slippes via Bakpå Records.

Sjekk ut den instante klassikeren «Legender» her:

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/track/3L8kMuKi8HcFHhU0nVmq3m?utm_source=generator» width=»100%» height=»352″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*