Todesking @ by:Larm Black

Foto: Vetle Raatten Skogmo
Sortmetallens fremtid ser lys ut! Eventuelt mørk, da…

Todesking fra Stavanger dukket opp på radaren min i fjor, da de vant Wacken Metal Battle Norge og derav spilte en konsert på den svære festivalen i Tyskland samme sommer. Det virket på meg som om sounden var mer inspirert av åttitalls-helter som Hellhammer/Celtic Frost, Bathory og Sodom, fremfor de lange blastbeat-drevne bandene som kom utpå nittitallet her hjemme i Norge og ellers i det store utland. Jeg har selv en stor forkjærlighet for denne typen ekstremmetall, og benyttet meg derfor av sjansen til å sjekke ut bandet da de spilte på Pokalen under by:Larm black, torsdag 28. februar.

Friskt fra fortiden

Det er et deilig åndedrag fra fortiden vi får servert denne kvelden.

Det er et deilig åndedrag fra fortiden vi får servert denne kvelden. Bandet opererer som trio, med den kompetente og energiske trommeslageren Scythe, den noe mer stoiske gitaristen Sentauruz, og den fremtredende bassist/vokalisten Kranii. Sounden blir noe liten da bassen mangler vreng, men jeg er villig til å la tvilen komme til gode og skylde på utstyret tilgjengelig på venuen. Invester i fuzz-pedal!

Låtene er hverken for korte eller for lange. Riffene er primitive, men freshe. Vokalen er skjærende, men kraftig. Det er tydelig at ensemblet håndterer instrumentene godt, med unntak av jack-kabelen til bassen som falt ut tidlig i settet. Kranii håndterte likevel dette profesjonelt, og gjorde ikke noe stort nummer ut av det. Et kort dykk mot bakken, samtidig som han holdt vokalen i gang, så var kabelen inne igjen. Bassen ble med igjen i neste parti, sånn skal det gjøres! Bandet er kanskje ungt, men håndterer scenen mye mer proft en mange dobbelt så gamle band jeg har sett.

Ungt Vestlands-blod

Røkelse og okkultisme-bandene som har regjert fra Trondheim de siste 10-12 årene står i fare for å bli overrumplet, og det har jeg i grunn ingenting imot.

De siste årene har det vært en utrolig bølge med unge, fete band fra Vestlandet, deriblant Inculter, Reptilian og Sepulcher. Todesking er på god vei til å føye seg inn i dette sjernelaget, til tross for at de har tilhørighet litt lenger sør enn Fusa-gjengen og en noe mer rå og primitiv sound. Røkelse og okkultisme-bandene som har regjert fra Trondheim de siste 10-12 årene står i fare for å bli overrumplet, og det har jeg i grunn ingenting imot.

Det er en lidenskap som skinner veldig godt igjennom. Likevel må jeg trekke litt fra vurderingen min, grunnet sminken bandet valgte å ha på seg. Fjesene ser forsåvidt greie og grimme ut, men armene har bare masse vilkårlige streker som ikke ser særlig tøffe ut. Gitarist Sentauruz får litt ekstra kudos for å ditche den idéen til fordel for et opp-ned kors, for selv om det ikke er særlig originalt tar det seg litt bedre ut. For all del, smink gjerne overkroppen, men gjør en litt større innsats neste gang. Velg mellom symboler eller full tildekning, ikke en mellomting. Når det er sagt skal ikke litt uimponerende sminke ruinere konserten.

Kort, men godt

Formatet til by:Larm black gjør at hvert band (i alle fall på Pokalen) får en halvtime hver. Det blir derfor først og fremst en appetittvekker, og Todesking skulle gjerne spilt i et kvarter eller to til for min del. Nå er jeg usikker på om bandet har en halvtime til med materiale i bagasjen, for såvidt jeg erindret fremførte de alt de har ute på nett samt et par nye låter. Jeg krysser fingrene for at bandet holder seg kreative, og håper at en skive er i horisonten. Dette blir et spennende band å følge med på.

Bandet avslutter settet med å covre Messiah av Hellhammer, og det på knusende vis. Fett som fanden! . Jeg satser på at bandets fremgang fortsetter oppover, og om du har den minste interesse for gammal sortmetall bør du sjekke ut Todesking live ved første anledning.

Todesking @ by:Larm Black: 7/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*