Tons Of Rock 2023: Airbourne rocket i regnet

Foto: Hans Martin Høydahl
Australske Airbourne er det nærmeste en kommer til å se AC/DC live nå om dagen. Det mener jeg både på godt og vondt.

Vurdering

Airbourne på Tons of Rock 2023 4/6Karakter 4
Flørter med publikum

Det er forskjell på å være inspirert av og en fullstendig ripoff. Airbourne er litt begge deler. Uansett har bandet en spilleglede som gjør at ingen klarer å ikke være i godt humør selv om det regner mer under denne konserten enn hittil i juni.

Airbourne har lært seg mange av triksene i boka, og flørter hemningsløst med publikum

Airbourne har lært seg mange av triksene i boka, og flørter hemningsløst med publikum. Ikke alle låtene er like gode, men de klarer å holde på publikum hele tiden med stadige sprell fra scenen. Vokalist/ gitarist hopper som Angus Young bortover scenen mens han spiller gitar. Under «Girls In Black» crowdsurfer han gjennom hele piten, to runder!

Foto: Hans Martin Høydahl
God stemning på sletta

Airbourne finner ikke opp kruttet på nytt, men de sprer om seg med godt humør

Bandet har høy partyfaktor, noe som gir god stemning på fotballsletta. En glemmer nesten at det bøtter ned. Flerstemte refrenger og allsangvennlig riffrock med stor spilleglede er resepten deres for å få med seg publikum. De låner tidvis så mye fra AC/DC at det blir ripoff. Det gjør ikke så mye når det sannsynligvis er for sent å se originalene live uansett. Soloene hviner og publikum startet er stor circle pit. Vokalisten kaster mange øl til publikum, noe som stjeler litt mye tid.

Bandet avslutter med en sprelsk og livlig versjon av hiten «Runnin’ Wild», og ender settet på topp med en fengende og fjong låt. Airbourne finner ikke opp kruttet på nytt, men de sprer om seg med godt humør. Absolutt en hyggelig start på festivalen.

Foto: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*