Tons of Rock 2023: Halestorm på Scream Stage

Foto: Hans Martin Høydahl
Halestorm tok Ekebergsletta med storm fra første magiske strofe. Lzzy Hale befestet sin posisjon som en av de råeste vokalistene. Punktum.

Vurdering

Halestorm live på Tons of Rock 2023 5/6Karakter 5

Amerikanske Halestorm ble dannet i 1997 i Pennsylvania. Bandet består av vokalist og gitarist Lzzy Hale, hennes bror Arejay Hale på trommer, Joe Hottinger på gitar og Josh Smith på bass.

Lzzy Hale
Lzzy Hale blir ansett for å være en av de mest fremtredende kvinnelige stemmene i rocken de siste årene.

Lzzy Hale blir ansett for å være en av de mest fremtredende kvinnelige stemmene i rocken de siste årene

Hun har også vært en viktig stemme for likestilling i musikkbransjen og har oppfordret til større plass for kvinner på festivalplakater og i rockemusikk generelt.
Halestorm debuterte med albumet «Halestorm» i 2009, og har gitt ut mange kritikerroste album siden den gang. De har massive hits som «I Get Off,» «Love Bites (So Do I),» og «Here’s To Us», i beltet. Bandet vant også en Grammy for nevnte «Love Bites (So Do I)» fra albumet «The Strange Case Of…» i 2013.
Foto: Hans Martin Høydahl
Live på Tons of Rock

Live er bandet kjent for sine energiske og kraftfulle opptredener, og før Tons of Rock kom de fra konserter på blant annet Rock Am Ring, Copenhell, Graspop og Donington. Bandet har også turnert med store navn som Alice Cooper, Shinedown og Disturbed.

Med de første strofene av «I Miss the Misery» vant hun stort sett hele sletta

Allerede før bandet hadde startet opp hadde Lzzy startet på vokalprestasjoner som gårsdagens headliner bare kan erindre fra fjerne minner. Lzzy Hale har en kraftig og dynamisk stemme som har evnen til å variere fra det aggressive og rå til det sårbare og følsomme. Hun fremstår som en frontfigur skal, med masse karisma,  evnen til å dirigere publikum og nok omtanke til å skape varme i hvem som helst. Med de første strofene av «I Miss the Misery» vant hun stort sett hele sletta. Det er ingen overdrivelse å si at dette kan være festivalens store vokalist.
Foto: Hans Martin Høydahl
Fantastiske vokalprestasjoner

Lzzy dirigerer og har full kontroll på publikum. På «I get off» får hun kvinnene i publikum til å sette seg på skulderen til gutta. På akkurat denne låten så kunne hun nærmest høres helt ned til København.

Det er underholdningsverdi i alt bandet foretar seg, og publikum vet å sette pris på det i solskinnet

Det må sies at undertegnede ikke er noen utpreget fan av Halestorm, så åpningen av konserten tok meg nok litt på senga. Når de kom lengre ut i settet så begynte sangene å føles litt like ut og noe av futtet avtok.

Bandet underholder og gir masse av seg selv. Arejay Hale byr på en copy/paste trommesolo liknende Matt Sorum fra Guns N’ Roses på Use Your Illusion-turneen, men legger til noen flere effekter som altfor store trommestikker etc. Det er underholdningsverdi i alt bandet foretar seg, og publikum vet å sette pris på det i solskinnet. La det ikke være tvil – vi gleder oss til å se bandet igjen til vinteren.

Foto: Hans Martin Høydahl

I Miss the Misery

Love Bites (So Do I)

I Get Off

Wicked Ways

Freak Like Me

Familiar Taste of Poison

Takes My Life

Trommesolo

Back From the Dead

Mayhem

Steeple

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*