Tons of Rock 2023: Behemoth bød på Tons of Rocks råeste pyro så langt

Behemoth @ Tons of Rock 2023 (Foto: Willy Larsen)
Behemoth innfridde i stekende sol på Ekebergsletta. Bandet skrudde pyroen på full guffe og skapte stor stemning på årets andre dag av Tons of Rock.

Vurdering

Behemoth live på Tons of Rock 2023 5/6Karakter 5

Behemoth trenger kanskje ingen videre introduksjon, men for ordens skyld så er Behemoth et polsk blackened death metal-band med Adam «Nergal» Darski i førersetet. Bandet har en stor gjeng lojale fans, og har en generelt stor crossover-appeal. Noe som for øvrig har vært både positivt og til tider litt kontroversielt for bandet.

Bandets stil er unik og brutal, og kombinerer elementer av black metal og death metal, inkorporert med komplekse arrangementer, intense live-show og intrikate tekster.

Nergal og Sivert

Den karismatiske vokalisten og gitaristen, Nergal, er en av de mest innflytelsesrike personlighetene i den internasjonale metalscenen

Den karismatiske vokalisten og gitaristen, Nergal, er en av de mest innflytelsesrike personlighetene i den internasjonale metalscenen der han ikke har vært redd for å gå i kamp mot både kirke og stat. Tidligere på dagen kunne vi høre han snakke varmt om Sivert Høyem og Madrugada som tilfeldigvis endte opp med å bli booket til samme dagen på Tons of Rock. Om Madrugada sa frontmannen dette til metalpublikumet: «Dere burde anse Madrugada som en nasjonalskatt». Nergal og Sivert samarbeidet på førstnevntes siste plate med sideprosjektet sitt, Me and That Man.

Behemoth @ Tons of Rock 2023 (Foto: Willy Larsen)
Pyro i solskinnet

Behemoth har vist seg som et svært betydningsfullt og innflytelsesrikt band innenfor ekstremmetalsjangeren, og Nergal er en av de mest originale og respekterte karakterene i rockeverdenen. Det beviste de nok gang – denne gang i kveldssola på Ekeberg. Behemoth sparte ikke på kruttet og man kunne kjenne varmen fra showet helt bort til Moonlight-teltet. Bandet stilte med fullt pyro-show, og for de av oss som var på Sentrum Scene sist Behemoth besøkte Norge, så vet vi hvor varmt det kan bli!

Behemoth sparte ikke på kruttet og man kunne kjenne varmen fra showet helt bort til Moonlight-teltet

The Satanist
Behemoth vet godt hva publikum vil ha, og starter settet med «Ora Pro Nubis Lucifer» fra mesterverket The Satanist. I løpet av settet var de innom låter fra hele seks album. Av høydepunktene kan man nevne «The Deathless Sun» og «Blow Your Trumpets Gabriel» som begge er som monsterhits å regne. Settet gikk så altfor fort og når gjengen takket for seg ble en hel horde fans stående igjen og ville ha mer.

Alt i alt var dette et meget godt show. Bandet hadde full kontroll på publikum. Den eneste nedturen var det de ikke selv kunne kontrollere, solskinnet. Svartmetall er laget for mørket, og da tar solen dessverre bort litt av magien, men Nergal lovte å komme tilbake igjen snart å spille et fullt sett for fansen – og da får vi regne med at det skjer i en mørklagt sal.

Post‐God Nirvana

Ora Pro Nobis Lucifer

Conquer All

The Deathless Sun

Blow Your Trumpets Gabriel

Once Upon a Pale Horse

Versvs Christvs

Ov Fire and the Void

Bartzabel

Chant for Eschaton 2000

Fotogalleri: Willy Larsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*