Tons of Rock 2023: Carpenter Brut leverte heftig synthmoro

Carpenter Brut live i Hamburg 2018. Kilde: Wikipedia
Publikum fikk en solid dose heftig synthmoro med Carpenter Brut på Moonlight Stage på onsdag.

Vurdering

Carpenter Brut på Tons of Rock 2023 5/6Karakter 5

NB: Grunnet logistiske utfordringer stilte vi uten fotograf på konserten.

Franske Carpenter Brut skiller seg ut fra resten av programmet på Tons of Rock, ved at synthen er det mest fremtredende her. Det er tidvis relativt hardt, men sjelden i nærheten av metal.

De går på til Backstreet Boys sin «Backstreet’s Back, og det nok eneste tonene med boyband som spilles på Ekeberg under Tons of Rock

Massivt lydbilde

Lydbildet til Carpenter Brut ganske massivt og de leverer fengende låter, spesielt for oss som liker at det blandes inn både hard rock, EBM, synthpop og darkwave.

Det starter med heftig synth, både i melodi og rytme, livlige trommer og en litt bortgjemt gitar. Omtrent halvparten av låtene har vokal. Det ser ut til at trommisen synger, men noe er nok spilt inn på forhånd også.

Det ødelegger litt for konsertopplevelsen, men vokalen er uansett bedre enn det nitriste Axl Rose skal levere senere på kvelden. Lydbildet til Carpenter Brut ganske massivt og de leverer fengende låter, spesielt for oss som liker at blander inn både hard rock, EBM, synthpop og darkwave. Responsen i teltet tyder på at det er flere enn meg.

Synth og goth

De låtene der gitaren er mer fremme i lydbildet, blir mer rocka i uttrykket. Overraskende nok er det en som forsøker seg på crowdsurfing, men det er nok ganske mange konserter denne uken der det blir mer suksess. På det hardeste høres bandet ut som synthmetal, og kan minne om Gothminister og andre som blander synthpop, goth og EBM.

Disse hadde gjort stor suksess på en gothklubb på tidlig 2000-tall. Her er det få personer iført latex til å være en slik konsert. Noen låter er rett og slett dritfete. Melodiøs synth, gitarvegg og heftige trommer løftes av et lysshow en nattklubb verdig.

God variasjon

Melodiøs synth, gitarvegg og heftige trommer løftes av et lysshow en nattklubb verdig

Det er god variasjon i settet. De kan veksle fra lett synthpop til et heftig lydbilde med tung synth, frenetisk tromming og gitarriff med en intens vokal. Den tyngste låta har growlevokal og en synth som lånt fra Dimmu Borgir. Den headbangende gitaristen er i fullt driv og trommingen er stadig mer frenetisk.

Carpenter Brut er kanskje litt annerledes enn resten av bandene på Tons Of Rock, men det er godt trøkk, et godt og variert sett og gode melodier. Jeg ser dem gjerne igjen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*