Tons of Rock 2023: Gojira løftet Tons til episke høyder!

Foto: Hans Martin Høydahl
Når Gojira står på en scene foran deg, så vet du noen ting med sikkerhet; Dette blir svært, rått og episk! Franskmennene sviktet ikke på årets tredje dag av Tons of Rock!

Vurdering

Gojira live på Tons of Rock 2023 6/6Karakter 6

Franske Gojira består av de fire medlemmene Joe Duplantier (vokal og gitar), Mario Duplantier (trommer), Christian Andreu (gitar) og Jean-Michel Labadie (bass). Bandet kan beskrives som en blanding av death metal, thrash metal og progressiv metal, med komplekse rytmer, tunge riff og atmosfæriske elementer. Det tekstlige universet deres omhandler ofte temaer knyttet til natur, miljøvern og samfunnskritikk.

Bandet har gitt ut syv studioalbum, og deres siste album, «Fortitude» fra 2021, debuterte på en 12. plass på de amerikanske albumlistene og fikk mye positiv omtale for blandingen av tung musikk og meningsfulle tekster. Gojira regnes som et av de mest innflytelsesrike metalbandene fra Frankrike og har inspirert mange andre band innen sjangeren.

Foto: Hans Martin Høydahl
Live på Vampire Stage

Gojira er kjent for sine imponerende liveopptredener, med intens energi og visuelle effekter

På Vampire Stage hadde folkehavet møtt opp i god tid. Gojira er kjent for sine imponerende liveopptredener, med intens energi og visuelle effekter. I fjor sommer gjestet de et fullsatt Oslo Spektrum til stormede jubel. Denne kvelden i sola på Ekeberg skulle ikke bli noe mindre episk, med massiv sceneproduksjon, god lyd og et band som ikke holdt noe tilbake. Gojira eide publikum og sletta fra første strofene av «Born for One Thing» og så seg aldri tilbake. Bandet er ekstremt samspilt, lyden sitter som et skudd, det visuelle er storslagent. Hvert av de fire bandmedlemmene bidrar til en helhet som står til terningkast 6.

Another World

Låtvalgene var eminente og strakte seg over store deler av bandets karriere, og høydepunktene var såpass mange at man nesten måtte ha vært der for å forstå. Låten «Stranded» fra det massive albumet Magma ble nærmest episk i kveldssola.  «Another World» ble opphøyd til noe nærmest utenomjordisk, og avslutningslåten «Amazonia» var som et massivt beist av et brøl som bredte seg over sletta under sommersolen.

En Gojira-forestilling går ikke lett i glemmeboken, det kan vi garantere deg.

Born for One Thing

Backbone

Stranded

Flying Whales

The Cell

The Art of Dying

Trommesolo

Grind

Another World

Silvera

Amazonia

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*