Tuvaband – A Metaphor for Infinity (Inspired by ‘The Outlaw Ocean’ a book by Ian Urbina)

Pressefoto
Tuvaband ga tidligere i år ut det flotte albumet New Orders. Nå er multiinstrumentalist, produsent og artist Tuva Hellum Marschhäuser ute med ny EP. Her har hun meislet ut en sterk samling låter.

Vurdering

Tuvaband – A Metaphor for Infinity EP 5/6Karakter 5

EP-en er inspirert av boka «The Outlaw Ocean» av den amerikanske reporteren/journalisten Ian Urbina. Boka, som kom ut i 2019, tar for seg miljøkriminalitet, piratvirksomhet og fiskere på slavelønn i internasjonale farvann.

Tittelen på EP-en belyser myten om havet som noe uendelig vi bare kan dumpe søppel ned i

EP-en består av seks meditative og vakre låter med tekster som setter søkelys på problematikken i boka til Urbina. Hun bruker også sampler fra reisene hans på sjøen i låtene «The Next Frontier» og «Ocean with Ian Urbina.»

Tittelen på EP-en belyser myten om havet som noe uendelig vi bare kan dumpe søppel ned i. Noe som selvsagt ikke stemmer: «No matter how vast blue and deep/There’s no infinity/We’re half asleep/But it does the job/Covering up our gigantish rubbish heap.»

Også på albumet New Orders satte hun søkelyset på store miljøproblemer, som i «A liquid Matter/Attenborough.» Heldigvis fins det lyspunkt og løsninger, noe hun peker på i låten «Wide-Eyed Quiet»: «Perhaps in helping oceans flourish/we can start to see/that our oceans are not just a victim of the climate crisis/but a big part of the solution.»

Kontrasten mellom de til dels dystre tekstene og de organiske og vakre stemningene Tuva maner fram, er sterk og god

Det er et lavmælt, neddempet lydbilde vi befinner oss i. Kontrasten mellom de til dels dystre tekstene og de organiske og vakre stemningene Tuva maner fram, er sterk og god. Det er musikk til meditasjon og ettertanke. Tuva Hellum Marschhäuser fortsetter å komme med flotte utgivelser, og vi som lyttere må bare takke og bukke for det.

Det anbefales på det sterkeste å sjekke ut Tuvaband sin nye utgivelse. Les gjerne også boka til Ian Urbina. Det har i hvert fall jeg tenkt å gjøre.

Intervju med Tuva Hellum Marschhäuser

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*