Vredehammer gir ut album nummer tre

Foto: Promobilde
Vredehammer slipper i dag plata Viperous gjennom Indie Recordings.

Rana-baserte Vredehammer består av Per Valla (vokal/gitar), Kristoffer Hansen (gitar), og Kai Speidel (trommer). Slik har det ikke alltid vært; Valla startet det hele i 2009 som et soloprosjekt etter at han forlot Elite og Allfader.

Etter en håndfull EP’er kom debutskiva Vinteroffer (2014, Indie Recordings), som høstet rikelig med lovord og sikret bandet en Spellemannsnominasjon. Oppfølgeren Violator kom i 2016, og i dag slipper bandet sin tredje fullengder.

Kraftpakke

Gromlåter som «Suffocate All Light» høres ut som Gorgoroth ispedd rikelige doser retro-dystopisk scifi.

Viperous kjennetegnes av en strålende produksjon og en ustanselig energi. Vredehammers musikk kler bandnavnet, og lytteren blir prylet gjennom hele albumet. Først på sistesporet «From a Spark to a Withering Flame», en låt som krysser senere tids Satyricon med Virus anno Memento Collider, finner man spor av hvilepuls.

Et annet markant kjennetegn er albumets udogmatiske bruk av keyboards. I følge bandet selv har de inkorporert «80-talls horror keyboards» på plata, hvilket gjør at gromlåter som «Suffocate All Light» høres ut som Gorgoroth ispedd rikelige doser retro-dystopisk scifi. Sjekk for all del ut Viperous!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*