Zuzu – How It Feels (EP)

Promo picture of ZuZu
Foto: Promobilde
Engelske Zuzu og bandet hennes har laget en popperle med EPen How It Feels.

Vurdering

Zuzu – How It Feels 5/6Karakter 5

Cover of Zuzua How it feels

Ikke la dere lure av coverbildet på debut-EPen til engelske Zuzu. Hun er langt fra bare en artist som er opptatt av det glossy og glamorøse. Hun er en ung dame som kjører stil og som samtidig har bein i nesa og tilnærmet full kontroll over det kunstneriske. Hun lager musikk, tekster og videoer (sjekk fargebruken!) sjøl og er på ingen måte et rent plateselskap-produkt. Sjekk ut intervjuer med henne og du får høre at hun kan banne som en skøyteskipper og snakke rett fra levra på bred scouse-dialekt.

Elementer av Merseybeat og britpop

Denne EPen kom ut i april i år, og fem av de seks låtene på plata er sluppet som enkeltlåter/singler. Den eneste låten som ikke er utgitt før er «Cool With Me», den første låten på skiva. Zuzu og bandet hennes spiller pop-musikk med tøffe gitarer, fine bassganger, freske synther og fine vokalharmonier. Noen har betegnet musikken til Zuzu som en miks mellom Merseybeat (hun er fra Birkenhead som er i området rundt Liverpool) og britpop, og ja, man kan finne elementer av  begge deler i musikken hennes selv om det heller mer mot pop i tradisjonell forstand.

Zuzu har et godt utviklet popøre, og har sansen for gode brekk i låtene. Som for eksempel på «Get Off». Sjekk brekket etter ca 2.25 hvor gitarist Kurran Karbal kommer inn på vokal og Zuzu legger seg oppå der igjen. Steintøft!

Det er i det hele tatt en liten popperle Zuzu og bandet hennes har laget med denne EPen.

Låt om om voldelige og usunne forhold

Låten «Skin And Bone» handler om voldelige og usunne forhold. Zuzu skrev låten for noen år siden, men har ikke før nå samlet nok mot til å gi den ut. Det er en sterk tekst: «You’ve got me twisted in an arm lock/You’re hurting me but you won’t stop/And you said that it would never come to this». «What You Want Me To Be» er en superfengende låt med tøffe gitarer og med snerrende vokal i verset. I refrenget får vi flott koring, før Zuzu snerrer til igjen.

Det er i det hele tatt en liten popperle Zuzu og bandet hennes har laget med denne EPen. Og er det noe vi trenger i disse dager, er det velklingende og intelligent pop med snert i. Dette får vi i stor grad på EPen How It Feels.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*