Albumslipp: Pats Nichols – Maska (DFSFS vol.2)

Foto: Tale Frisak
Tilbake i 2011 var første gangen jeg hørte musikken til Pats (One, nå Nichols). Introduksjonen ble via fullengderen DFSFS vol. 1 (DinFavorittSuperheltsFavorittSkurk). En utgivelse som viste at Pats var en å følge med på fremover. Siden den gang har han bemerket som rapartist, liveartist, foredragsholder, en av Norges beste battlerappere og mye mer. Nå er han ute med oppfølgeren Maska (DFSFS vol.2)

Pats Nichols er en rapartist fra Ullevål i Oslo. Han har spilt hundrevis av konserter, opptrådt på Hver Gang Vi Møtes, er 2 x champ i battleligaen Skeez TV og har samarbeidet med folk som Big Daddy Karsten, Tuva Syvertsen og Mest Seff fra Tøyen Holding. I 2023 har han fått støtte fra Tekstforfatterfondet til sitt Berlin-prosjekt, og har blitt plukket ut for kunstner-residens i Broumov, Tsjekkia, for prosjektet Hortus Musicalis Broumov i april 2023.

Foto: Stine Prøitz

I 2011 slapp Pats DFSFS Vol. 1 som han beskriver som «en homage til tegneserier, hiphop-kulturog punchlines». Karakteren DinFavorittSuperheltsFavorittSkurk møter vi i tittellåta med samme navn.

«Målet var å skape et lekent album, og samtidig gi et tydelig nikk til inspirasjonskilden MF DOOM (RIP)» – Pats Nichols

Tolv år etter debuten er det endelig duket for oppfølgeren, Maska (DFSFS Vol.2). Ved sin side har han DJ Konkret som er en av landets desidert beste DJs. DJ Konkret har lagt cuts og scratches på hele albumet.

Coverart: Flammeplaster. Kan du finne alle easter eggene i coverarten?
Hakket mer konseptuelt til verks

Forskjellen på den forløperen og det nye prosjektet er at Pats har gått hakket mer konseptuelt til verks. «Halvparten av låtene på skiva er dedikert til låter om Favorittskurken, mens de andre fungerer som et soundtrack til karakteren» forklarer Nichols. Det dykkes dypt i verdenshistorien, jungelterreng, folkeeventyr, og i både indre og ytre rom av multiverset. Samtidig som vi lærer mer om karakteren, får vi også rene punchlinelåter og bravado-bangers som gir deg ditt beste stank-face i det ene øyeblikket, for så å få deg til å trekke på smilebåndet i det neste.

Foto: Isabel Sancho

Pats har fått med seg Norges ukronede boom bap-konge Marshtini på en stor andel av beatsa (red.anm. Respekt!). Produsenten DLTA har produsert fire spor, El Morto og Essemgee har produsert hver sin låt. Albumet inneholder kun to gjestevokalister, Mest Seff (Tøyen Holding) og Quizzyo som legger noen seriøse west coast vibes på låta «Alt Jeg Gjør» (prod. Marshtini). Skiva er spilt inn hos ENG Audio med unntak av to spor hos TTT Recordings. Mikset av Seewhyef, og mastret av Christian Obermayer for Strype Audio. Flammeplaster har gjort cover-illustrasjonen. Maska (DFSFS Vol.2) er ute på Bakpå Records. Pats Nichols har selv vært album-produsent for dette 12 spor lange eposet, som er fullt av røverhistorier, humor, og bars.

Sjekk ut intervjuet med Pats Nichols på Kort Lunte sin YouTube-kanal:

Det anbefales at du sjekker ut DFSFS Vol.1 også, rekkefølgen velger du selv. Maska (DFSFS Vol.2) kan du sjekke ut her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*