The Yum Yums på Revolver: En konsert å bli i godt humør av

Foto: Ådne Evjen
The Yum Yums har drevet på siden 90-tallet og har fem album bak seg. På fredag gledet de publikum på Revolver med energisk og velspilt power-pop.

Vurdering

The Yum Yums på Revolver 5/6Karakter 5

«I wanna be the one to make you happy, I wanna be the one to make you smile«, synger vokalist, låtskriver og primus motor i The Yum Yums, Morten Henriksen. Og det er akkurat det The Yum Yums på ypperlig vis gjør nede i det fine klubblokalet Revolver.

Kall det gjerne power-pop eller pop-punk, det viktige er at bandet sprudler og svetter og gir oss den ene vitaminpillen etter den andre. Publikum, noen er nok gode venner av bandet, må bare smile av de konsise og melodiøse låtene bandet øser ut.

Foto: Ådne Evjen

Firemannsbandet er vanvittig tighte og samspilte. Imponerende også å høre hvor gode de er på vokalharmonier og koring. Jeg kunne ikke høre en eneste sur tone fra flankene. Tøft!

«For those about to pop» er mottoet og tittellåten på deres foreløpig siste album.

Bandet spiller låter fra tidligere album, men også et par nye låter. Før den ene av disse låtene sier Morten Henriksen – med glimt i øyet – at responsen i form av dansing og synging fra publikum vil avgjøre om låten skal gis ut som singel. Responsen var god, så nå venter vi på neste singel.

«For those about to pop» er mottoet og tittellåten på deres foreløpig siste album. Det er en klar referanse til AC/DC og det er nettopp  kjappe, gode riff som kjennetegner bandet. Vi håper det snart kommer en oppfølger til albumet som ble sluppet i 2020.

Foto: Ådne Evjen

Det er god stemning i salen. Folk søler øl, hoier og danser. Helt mot slutten av konserten kommer det som må være foreldrene til bassist Håvard Lunøe-Haugland. Mamma prøver flere ganger å få kontakt med sønnen ved å vinke. Til slutt får hun respons av sønnen. Når mamma vinker, vinker man tilbake uansett om man er midt i en låt. Sånn er det bare.

Det er god stemning i salen. Folk søler øl, hoier og danser.

Etter å ha spilt rundt 15-16 låter avslutter de med coverlåten «All Kindsa Girls» av The Real Kids. De leverer bass og gitar til publikum og avslutter med det som må være mottoet til bandet: Gi publikum en god opplevelse, gi dem noe å synge og danse til. Det funker så til de grader etter intensjonene denne fredagskvelden på Revolver.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*