Andthepanda er ute med dobbel-debutsingel

Andthepanda pressefoto lite
Foto: Pressefoto
Bass- og trommeduoen Andthepanda er ute med den doble debutsingelen «Free Us + Sirens», på Fucking North Pole Records. Begge låtene er godt plantet i den melodiøse delen av garasje/punk/hardcore landskapet.

Den Lillehammerbaserte duoen Andthepanda startet opp i pandemiårene, som et slags sideprosjekt for Cockroach Clan-bassist Inge Morten Gustafsholm, som trengte et utløp for kreativiteten og en kur mot loppene i blodet mens alle scener i det ganske land (og utland) var stengt og kohort-ordningen ikke tillot bandøvinger. Trommis René Rasmussen ble raskt og naturlig rekruttert, da de to allerede utgjør rytmeseksjonen i stonerbandet Siberian Tusk.

Begge to har bena relativt godt plantet i garage, punk, hardcore og emo, og Andthepandas musikk bærer preg av påvirkning fra de mer melodiske hjørnene av disse sjangrene. Dystre, nihilistiske og kritiske tekster leveres over dansbare toner og catchy melodier.

Andthepanda Free Us - Sirens Cover lite
Coverart
Klimafornektelse og maktmisbruk

Vinteren 2022/2023 ble tilbragt hos produsent Begil Ragnarsen i Studio 351, og har foreløpig resultert i fire låter, mastret av Jelöy Mastering, som slippes utover sommeren.

«Free Us»er et oppgjør med klimafornektelse og blind lojalitet til partiprogrammer, og politiske allianser, på bekostning av natur og befolkning, helst langt unna avgjørelsenes sentrum.

«Sirens» tar for seg maktmisbruk fra offentlige personer, og hylekoret ofrene gjerne utsettes for når de endelig våger å stå frem. Det er en låt som til dels ble til da bassist Inge Morten spilte gitar sammen med sin da fire år gamle datter, og dels da Inge Morten satt helt alene på et hotellrom klokka fire på natta med etterkonsertpuls og en hjerne som overhodet ikke hadde planer om å sove.

Begge låtene er tøffe og fengende så det holder – sjekk de ut her!

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/2JGuIBaUgUm29xd6HKcnp3?utm_source=generator&theme=0″ width=»100%» height=»352″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*