Arif og Unge Ferrari i Spektrum

Man tenker kanskje det er litt overkill å kjøre en hiphop-konsert med norske artister på Spektrum, men nei. Fullt hus. Stinn brakke. To timer med kjærlighet.

Foto: Johannes Andersen

Arif og Unge Ferrari er ikke superkjendiser. Arif ræppet tidligere bak navnet Phil T. Rich og vant Urørtfinalen i 2013. Musikken hans har fått gode anmeldelser lenge, men Arif har ikke vært det navnet som har dukket opp så alt for ofte likevel. Unge Ferrari har man hørt enda mindre om. Han har hatt noen utgivelser som har dukket opp og blitt hits. Unge Ferrari er en slags gåte av et menneske og er alt annet enn A4.

Minimalistisk og pompøst samtidig

Første time er 100 prosent hele veien.

Man drar ikke på konsert bare for å se artister fremføre låtene sine, man ønsker noe mer. En følelse. Det er ikke noe å utsette på sceneshowet. Gutta har en ganske amerikansk variant av sterke farger og to store skulpturer på hver side av scenen. Minimalistisk og pompøst på samme tid. Arif er iført en slags classy batman-kostyme med kappe, veldig Jaden Smith. Unge Ferrari er i en Bane maske, ikke like classy. Gutta kjører show. Spektrum digger.

Jeg har sitteplass, så jeg har godt overblikk over hvordan 8000 publikummere tar imot det de får. De elsker det. De som har skaffet seg ståplass er i all hovedsak 16 år gamle jenter, men de synger med på alle låtene mens de digger som hip-hop veteraner. De fleste som sitter har bikka 20 og 30 år, men også disse er i hundre. Blodfans så langt øye kan se.

Kingsize porsjon

Låtmaterialet er variert og det er noe for alle. Likevel er det tydelig hva som er favoritter blant publikum. For min del var høydepunktet med Arifs «Fleksnes». En personlig favoritt, noe det kunne virke som flere også var enig i. Arif og Unge Ferrari er ikke like som artister. Harmonien mellom dem stemmer og det er ingen som konkurrerer om å få mest oppmerksomhet. Begge får like mye kjærlighet av publikum. Stemningen er topp.

Første time er 100 prosent hele veien. Men så kommer time nummer to og det blir til å invitere inn gjester. Det blir litt roligere, helt til Karpe Diem kommer. Det er likevel ingen tvil om at det er Arif og Unge Ferrari som er boss denne kvelden. Vi har fått en kingsize porsjon, men jeg er sikker på at det fortsatt var noen som ikke var helt mette. Selv etter to timer. Publikum var helt klart med på å gjøre dette til en bedre konsertopplevelse med sitt evige engasjement.

Arif og Unge Ferrari – Oslo Spektrum: 8/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*