Off:Larm 2019 – På utsiden

Obey Okay @ Gamla - Foto: Sindre Nordhuus

by:Larm er over for denne gang og byens gater ble fort stille og rolige igjen.

disharmoni hadde bare en fotograf og skribent ute i feltet denne gang, og fikk derfor ikke dekket like mye som vi kunne tenkt oss. Undertegnede valgte å vandre rundt på gratisarrangementene, som fant sted fra torsdag til lørdag. Det var ingen mangel på festivalstemning også på utsiden av by:Larm.

Her er anbefalingene etter undertegnedes ferd rundt på de mange gratiskonserter.

Torsdag. 28.02:
Torgeir Waldemar @ Uhørt – Foto: Johannes Andersen

Årets Off:larm starter med sodd på Uhørt. Det er Polar Artists som skal vise noen av de spennende navnene de for tiden jobber med. På plakaten er Sauropod, Juno, Torgeir Waldemar og Norges nye musikkeksport Spielbergs. Sistnevnte har høstet oppmerksomhet av tungvektere som The Guardian, NME, Stereogum og DORK. De ble dessuten også nummer 1 tre ganger på bloggen Hype Machine – hver gang i forbindelse med singelslipp.

Spielbergs @ Uhørt – Foto: Johannes Andersen

Spielbergs kom nettopp ut med det bunnsolide albumet «This is Not the End», og får velfortjent skryt. Plata har fått ganske mange gjennomlyttinger hos meg også og er så langt fra ferdiglyttet. Derfor gledet jeg meg nok mest til å se disse opptre i kveld.

Spielbergs kom nettopp ut med det bunnsolide albumet «This is Not the End», og får velfortjent skryt.

Likevel er det Sauropod jeg sitter igjen med best inntrykk etter kveldens første opptredener. Bandet som kom seg på både Øya- og Slottsfjell-plakater, før de hadde sluppet noe musikk. De leverer stort og treffer med alle låtene sine.

Det lekne lydbildet smitter smilebåndet, spesielt under den halvfunky låta I’ve Seen How You Smile, som ble sluppet fredag 1. mars. Ikke mangel på god stemning og ikke et eneste kjedelig sekund. Anbefaler å komme seg ut av sofaen når muligheten inntreffer. Bandet gjør seg faktisk klare til Norgesturné allerede og du kan se dem på følgende arrangementer:

07/03/2019 Hulen, Bergen
09/03/2019 Feelgood, Halden
15/03/2019 Vaterland, Oslo
29/03/2019 Union, Drammen

Sorgen med en skikkelig plage

Vi har beveget oss over til Vaterland for en dose punk på Bru:Larm.

Punk eller kunstrock, beinharde til myke toner, morsomme tekster og vokal på Rogalandsk. Vi har beveget oss over til Vaterland for en dose punk på Bru:Larm. Det er Oslo-baserte Sorgen som står for tur, og som vinner kveldens beste inntrykk. Godt levert med masse liv og driv fra scenen. Det er umulig å stå stille.

Når jeg sjekket bandets låter før kvelden, undret jeg over hvorfor dette aldri har nådd meg før.

Låten Mathilde er grunn nok til å ta en lytt. Vakre, myke toner, solid tidvis vakker vokal med tekst i fullstendig kontrast. Du blir ganske sikkert plaget av at tekstlinjen «Å Mathilde, hvorfor dumpa du meg på Roskilde?» biter seg fast som en klegg i lang tid etter at du har hørt låta. Du er herved advart.

Min låtfavoritt er nok Tante Britts Velkommen Inn, fantastisk driv og teksten, ja den må jo bare høres den også.

Bru:Larm fortsetter å levere med kveldens neste band, Lazy Queen, som vi tidligere har dekket fra samme scene og omtalt som et meget spennende prosjekt. Det forfriskende og tighte lydbildet sitter som støpt også i konsertformatet. De drivende og gode låtene fremføres overfor et publikum som helt åpenbart koser seg.

Vi går videre til Tilt på Mother Likes It Records sin Showcase, og får med oss Brut Boogaloo, som for vår del er kveldens siste band på Off:Larm før vi tar natten fatt. Bandet leverer og setter et solid punktum for årets første dag på Off:Larm.

Fredag 01.03:

Den andre dagen på Off:Larm starter rolig med venner og kjente over noen sushibiter og bobler i glasset. Deretter går turen rett bort til Uhørt, før vi går innom både Tilt og Vaterland.

Deathcrush beseiret definitivt fredagens Off:Larm.

På Uhørt er det Apollon Records som stiller med navn til plakaten. Her får vi med oss både Sail By Summer og Deathcrush. Begge slapp singler som virkelig er å anbefale tidligere i februar.

Deathcrush beseiret definitivt fredagens offlarm. Så mye liv og stemning, vokalist Linn Nystadnes eier lokalet og vinner de flestes oppmerksomhet. Det er ingen tvil om hvor man bør være den åttende mars: KAFÈ HÆRVERK er vertskap for slippfesten til bandet, som slipper sitt debutalbum «MEGAZONE» samme dag.

Undertegnede har allerede gjennomlyttet albumet og garanterer en opplevelse utenom det vanlige. Støyrock, hip hop, jazz, dans og generell weirdness preger denne utgivelsen. En samling av særs spenstige låter. Bandet har følgende å si om sin kommende debutplate, og kommentaren sier vel kanskje sitt:

«Albumtittelen refererer muligens til laserspillet fra 90-tallet, eller MegaZone23 – den japanske animasjonsserien som inspirerte The Matrix. Eller kanskje MEGAZONE er Deathcrush’ måte å (laser)peke på Descartes onde demon, som har skapt denne verden for å manipulere og villede oss. Eller kanskje er albumet en statusrapport. Kanskje låtene er spørsmål som vi strengt tatt burde hatt svaret på nå?»

Årets Tilt-konsert

Vi får med oss thrasherne i Psykopath, som gir ørene en skikkelig omgang.

Det er Jansen Records som viser frem sine samarbeidsprosjekter på Tilt i dag. Min plan var å se både Orions Belte og Tempel, men jeg rakk dessverre bare sistnevnte. Tempel er formet av Kvelertaks trommis Kjetil Gjermundrød og broren hans, og de to samt bandet forøvrig leverer årets beste Tilt-konsert under Off:Larm for min del.

De slapp nylig sitt selvtitulerte album, og det fortjener virkelig en gjennomlytt. En passe blanding av hardrock og metal innblandet med rock ‘n’ roll. Dryge og tidvis seige riff, med partier som er både harde og melodiske. Det spres glede fra scenen, publikum lytter og er tydelig fornøyde der de jubler, klapper og småbanger her nede i arkadekjelleren.

Kvelden avsluttes på Vaterland og Bru:Larm for å se litt av hva Loyal Blood Records har å vise. Vi får med oss thrasherne i Psykopath, som gir ørene en skikkelig omgang. Det er en utmerket konsert, og dersom du ikke har hørt disse unge karene ennå kan de absolutt anbefales. Begynn gjerne med deres seneste EP.

Lørdag 02.03: 

Lørdag ble den mest hektiske og lengste dagen, men startet varmt og godt i Kulturkirken Jakob. Tre timer med varme fra sal og scene. Tårer og glede. Ingen musikkarrangement måler seg med Bry:Larm. Ikke som jeg har vært på i hvert fall. Møtet mellom selgerne og oss andre er perfekt i Kulturkirka, akkurat som i fjor. Bare så synd arrangementet ikke fikk sin fortjente anerkjennelse i de større mediene. Nok en vel gjennomført Brylarm og jeg kommer garantert tilbake igjen neste år.

Årets Brylarm kan du lese om her.

Reisen går rett fra den hyggelige starten i kirka til folkelivet på by:Larms Torgatafest og konsertene i de små butikkene. Årets utvalgte for min del er Duvel i Vans-butikken. Bandet leverer varene og akkurat som jeg hadde håpet får vi et sprelsk øyeblikk. Vokalist Jack Halldorff hopper opp på butikkdisken og slenger seg ned i publikum med et plask i gulvet. Bandet fikk mye oppmerksomhet da de ga ut sitt debutalbum, mye av hvis skyldtes den nakne rumpen på coveret. Denne fikk dem kastet ut fra både Spotify og Apple Music.

Turen går videre til Konrad for å se bandene Joggebukse og Alphie. Det var nærmest umulig å komme inn i lokalet, men sta som vi er får vi oss inn. Fascinerende hvor lite plass man kan gi en så stor bandbesetning, uten at de yter noe annet enn maksimalt.  Hyggelig sted og hyggelige jazztoner. Glad jeg fikk sett begge konsertene, men også glad jeg kunne gå videre etterpå til et mer luftig sted.

Årets Offlarm happening!

Hadde det ikke vært for releasekonserten til OBEY//OKAY på Gamla hadde jeg blitt på Tilt denne kvelden. Programmet der hadde nemlig mer enn nok snadder på menyen.

Jeg fikk dessverre ikke med meg så mye under festkvelden til Diger Distro. Hadde det ikke vært for releasekonserten til OBEY//OKAY på Gamla hadde jeg blitt på Tilt denne kvelden. Programmet der hadde nemlig mer enn nok snadder på menyen.

Fikk sett Espen T. Hangård i aksjon med sine elektronikalåter. Lydbildet som domineres av synther, trommemaskiner og hardware-sequencere, passet seg veldig i arkadekjelleren på Tilt.

«Sex, Drugs & Post Malone»

…er navnet på epen til OBEY//OKAY, som Johan Larssons nye elektronika/rock-prosjekt. Hvis du kjenner igjen denne kombinasjonen av fornavn og etternavn er det slettes ikke rart; mannen er tross alt låtskriver, produsent og gitarist i OnklP & De Fjerne Slekningene, EP’en ble sluppet den 01.03.19, og etterfulgt av en releasekonsert som fant sted på Gamla 02.03.19 – Off:Larms siste dag.

Det er ikke hver dag man får musikk som er inspirert av både The Prodigy, Røyksopp og Blink 182.

«Kom tidlig» står det på arrangementet, så vi kommer tidlig og slipper å ende opp med å ikke komme inn. Arrangementet er hypet opp i miljøet og man kan bare ikke gå glipp av det. Noe som er helt rett. Om det er oppstemtheten blant publikum tviler jeg på. Utføringen er nærmest perfekt. Jeg er solgt med det samme de tunge basstonene strømmer mot meg.

Det er ikke hver dag man får musikk som er inspirert av både The Prodigy, Røyksopp og Blink 182. Elsker måten det lekes med sjangrene her og på Gamla fikk vi bevist hvorfor dette var årets obligatoriske konsert. Beskrivelsen sier sitt:

«Sex, Drugs & Post Malone” starter i en virvelvind av The Prodigy, Røyksopp og Blink 182. Deretter føres du inn i et mykt pledd av Haim-toner og det hele avsluttes på et svett dansegulv i det industrielle Tyskland».

Håper folk er klare for Elektrorock i 2019, det er i alle fall vi!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*