Chris Erichsen på Kafé Hærverk

Foto: Ådne Evjen
Chris Erichsen bør for mange være kjent som gitarist, vokalist og låtskriver i det legendariske bandet The Aller Værste! Et band som hadde sin korte, men meget betydningsfulle storhetstid på starten av 80-tallet. Denne torsdagskvelden spiller Erichsen på den lille klubben Kafé Hærverk i Oslo.

Det er et tilsynelatende enkelt oppsett Erichsen kjører, med sin røde Fender-gitar, forsterker og effektpedal. Men han blir ikke helt Billy Bragg heller, for han har backing og lydkulisser på boks.

Sist jeg så Chris Erichsen på en scene, var i teatersammenheng på teaterfestivalen Politisk korrekt teater sammen med teaterkompaniet Karawane i forestillingen Labyrint.

Og det kan se ut som om det er teater som ligger hans hjerte nærmest, for konserten består i ganske stor grad av spoken word/dikt og lett eksperimentelle lydkulisser.

Foto: Ådne Evjen
Krigen er over

Han har alltid vært opptatt av det politiske landskapet rundt seg, og det høres spesielt i låter som «Krigen er over.», hvor Erichsen synger om sjakaler i Tel Aviv og villsvin i Haifa. Det er en låt som er særlig aktuell i disse dager med konflikten i Midtøsten som bakteppe.

Overskuddet fra konserten går forresten til Palestina-komiteen i Norge og støtten til Palestina gjøres tydelig ved at det henger et palestinsk flagg på veggen.

Chris Erichsen er en intens og nærværende artist og gitarist. Han står støtt og s(c)enesterkt på den lille scenen på Kafé Hærverk. Uten staffasje, men med en utstråling og et engasjement man må være bra åndsfraværende for å ikke få med seg.

Foto: Ådne Evjen
Rene hender

Han spiller TAV!-klassikeren «Rene hender» litt uti settet. Det er rørende å høre allsang på refrenget, selv om det er en versjon av låten som ligger et godt stykke unna den originale versjonen.

Han spiller «Spinn Spinn Spinn» fra Hold meg fast-albumet. Så avslutter han med en låt om kjærtegn, men de som har møtt opp vil ikke vite noe av det, så da får de en låt til som ekstranummer.

Publikum, som nok i stor grad er folk som har fulgt TAV! og Chris Erichsen fra starten, virker å være fornøyde med det de får servert. Vi får håpe det ikke er altfor lenge til Chris Erichsen tar med seg gitaren sin og spiller på en scene. Vi vil definitivt se og høre mer av ham.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*