Ea Othilde – How I’d Like It to Fade (EP)

Pressefoto
Ea Othilde er 17-åringen som har skrevet låter siden hun var 11. Nå er hun ute med debut-EP.

Vurdering

Ea Othilde – How I’d Like It to Fade (EP) 4/6Karakter 4

Med EP-en How I’d Like It to Fade, debuterer den unge artisten på indie-labelen Koke Plate. Hun skulle egentlig ha spilt sin første konsert på Trondheim Calling i vinter, men festivalen ble som kjent avlyst pga korona. Hun har også vært månedens artist på NRK P3.

EP-en er produsert av Hans Olav Settem fra Benedikt. Og man kan godt sammenligne noe av det hun lager med nettopp musikken til Benedikt. Som f.eks. på den svale låten «Green River», hvor stemmen hennes er diskret, men likevel trenger godt gjennom i lydbildet. En drømmende stemning som stemmen hennes er med på å understreke.

Elliott Smith og Bon Iver er nevnt blant inspirasjonskildene, og det er ganske tydelig på flere låter, også den før nevnte «Green River», hvor forsiktig akustisk gitar ligger i bunnen. Tekstene sirkler rundt tema som dysfunksjonelle forhold og frykten for å bli fremmedgjort som voksen.

Det er den neddempede stilen som gjennomsyrer musikken til Ea Othilde. Det fungerer stort sett riktig så bra, selv om ikke alle låtene fenger like mye og sitter like godt i øret. Det er likevel en lovende og løfterik debut-EP hun har sluppet. Det skal bli spennende å følge henne framover, for låtskrivertalentet og musikaliteten ligger der i stort monn.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*