Erik Lukashaugen ute med julelåten «Hvit desember»

Foto: Petter Rustad
Erik Lukashaugen, som er kjent både for låter med egne tekster og tekster av Hans Børli, er ute med en låt som Lukashaugen litt motvillig mener kan kalles en julelåt.

Grunnen til dette er at Erik Lukashaugen ikke er så veldig glad i julemusikk:

– Tja, altså greia er at jeg egentlig er dønn allergisk mot julelåter, men så kom denne historien til meg og da blir det jo en slags julelåt selv om den ikke har noe med jul å gjøre. Litt som «Fairytale of New York» som ikke akkuart handler om jula, men handlingen foregår tilfeldigvis i de tider. Min sang er jo også en desembersang i en tid da ting kan være nokså mørkt og sårt. Slik sett passer det jo inn i julens budskap om å ta vare på hverandre. Så ja, det er vel en julelåt.

Intervju med Erik Lukashaugen.

«Hvit desember» er en en rolig, stemningsfull og melankolsk låt. Hovedingrediensene er piano og elgitar, overstrødd fint krydder av pedal steel gitar, cello og kontrabass bl.a. Den handler om en gammel venn som har hatt det tøft, stått i stormen og, kanskje, ridd den av.  Vi trenger ikke bare tjohei, bjelleklang og lettbeinte julesanger nå i desember, vi trenger også låter med dybde og mening. Det får vi så absolutt i «Hvit desember.»

Animasjonen til videoen er laget av Rebekka Eschauzier. De som spiller på låten er: Erik Lukashaugen – sang, piano, el-bass, harmonium Tarjei Nysted – cello, kontrabass, perkusjon, zynth Krister Skadsdammen – pedal steel gitar, el-gitar og Børre Flyen – trommer.

Du har stått i stormen før/Og du veit hvordan du rir den av/Men kanskje du skal la vær å åpne den døra/I denne mørke tida

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*