FIGHTS EP-debuterer!

Foto: Bastian Fjeld
Punkkvartetten fra Oslo gir ut sin første EP. FIGHTS er ute i dag!

Etter en rekke singelutgivelser – deriblant en dobbel – har tiden omsider kommet for FIGHTS å gi ut en EP. Det scandipunk-klingende bandet, som fremdeles består av Sivert Moe (vokal), Eirik Langva Lie (trommer), Sigve Kvitvik (bass/backingvokal) og Markus Uttisrud (gitar/backingvokal), har herjet sammen en skive som består av fire låter samt to intro- og mellomsspor som setter melk og reker (!) opp mot hverandre.

Rølp og moro

Ironisk distanse og glimt i øyet er alt annet enn mangelvare.

Den selvtitulerte debut-EP’en tar for seg temaer som narkotika, følelser av stillstand, og det å ikke føle seg sett. I god scandirock-ånd er det humoristiske undertoner i arbeid, og ironisk distanse og glimt i øyet er alt annet enn mangelvare. Eksempler på dette finner man i singelen «Meth Metal» og det årgangsrock-inspirerte sistesporet «Incel Inside». For å stjæle bandets egne ord:

–  Åpningssporet «Meth Metal» er fortsettelsen på reisen til karakteren fra debutsingelen, livet til denne personen går litt bedre enn sist, og nå har h*n lært seg å lage metamfetamin. […] «Incel Inside» er en ode til alle incels ute i verden, vi skjønner at det er vanskelig å ikke få “pels på knaggen”, men ikke skyld på alle andre, og ikke gjør noe drastisk!

Fra spøk til alvor

Dersom du planlegger å tilbringe helga med isolasjon og solodrikking er dette en fin følgesvenn (evt. frenemy).

Den unge kvartetten er dermed sagt ikke ute av stand til å skrive om seriøse saker i tillegg. «Psympathy» er en av de eldste låtene i FIGHTS-katalogen, og handler om å spørre om hjelp når ting suger og er vanskelig. «Wasted Times» handler om å angre på tidligere (feil)valg i livet.

EP’en er produsert av Eirik Langva Lie og spilt inn i Balleru Studios. Den er mikset av Eirik Langva Lie og mastret av Martin Bowitz. Dersom du planlegger å tilbringe helga med isolasjon og solodrikking er dette en fin følgesvenn (evt. frenemy). Mens vi venter på at konserttilbudet åpner igjen, kan du også sjekke ut bandets konsertstream fra Vaterland tidligere i virushælvetet. Enjoy!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*