Første artistslipp til Høstsabbat 2020!

Fire spennende band kunngjort til neste års Høstsabbat.

Den særdeles likandes festivalen Høstsabbat begynner for alvor å gjøre seg bemerket. Etter to utsolgte år på rad og honnørtittelen «Norges svar på Roadburn» i boks, kunne en sett for seg en velfortjent vinterdvale for organisasjonen som står bak. Men den gang ei; planleggingen av det nye desenniumets første Høstsabbat er åpenbart fullt i gang.

I dag kunngjøres det fire spennende artister som vil innta Jakobskirken i 2020., og som i følge arrangørene i sum fanger essensen av hva festivalen står for.

Superlynx

Superlynx har hatt en rekke konserter gjennom 2019, deriblant Inferno-festivalen.

Superlynx er en doom-trio fra Oslo bestående av bassist/vokalist Pia Isaksen, gitarist Daniel Bakken, og trommeslager/vokalist Ole Teigen. De ga tidligere i år ut albumet New Moon på Dark Essence Records.

Superlynx har hatt en rekke konserter gjennom 2019, deriblant Inferno-festivalen, hvor de fenget vår anmelder. Triste omstendigheter forhindret dem fra å spille på årets Høstsabbat, men de vil være å se i Jakobskirken neste høst.

Obliteration

Obliteration vant Spellemannsprisen for fjorårets Cenotaph Obscure.

Kolbotn er viden kjent som et arnested for kvalitetsmetall, og disse gutta er nok et eksempel på dette. Obliteration vant Spellemannsprisen for fjorårets Cenotaph Obscure, et kvalitetsalbum som fikk full pott fra vår side, og har spilt på toneangivende innenriksfestivaler som Tons Of Rock og Beyond The Gates.

Dødsmetall har historisk sett ikke vært overrepresentert på Høstsabbat, så dette kan sies å være en uventet, men alt annet enn uvelkommen booking.

Gösta Berlings Saga

Instrumentell rock med store lydbilder og mye dynamikk.

Gösta Berlings Saga er oppkalt etter Selma Lagerlöfs debutroman med samme navn, som ble utgitt så tidlig som i 1891. Band-utgaven av sagaen er fra Stockholm, og spiller ambisiøs instrumentell rock med store lydbilder og mye dynamikk.

Kvartetten ble formet i 2000, og har medregnet debutalbumet Tid Är Ljud fra 2006 gitt ut fire fullengdere. Deres seneste plate, ET EX, ble gitt ut i fjor.

Mars Red Sky

Mars Red Sky stammer fra Bordeaux i Frankrike, og spiller 70talls-orientert psykedelisk rock.

Mars Red Sky stammer fra Bordeaux i Frankrike, og spiller 70talls-orientert psykedelisk rock. Trioen, som består av gitarist/vokalist Julien Pras, bassist/vokalist Jimmy Kinast, og trommetraktør Matgaz, har holdt det gående siden deres selvtitulerte debutalbum fra 2011.

De har spilt på festivaler som South by Southwest, Roadburn, og Desertfest, og har åpnet for storheter som Sleep, Dinosaur Jr., Killing Joke og Gojira. Deres seneste utgivelse The Task Eternal kom ut tidligere i år i samarbeid med Listenable Records.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*