Intervju: Law of All – fuzz to the people!

Law of All f.v. Jens, Amir og Henric. Foto: Nina Holtan
Law of All f.v. Jens, Amir og Henric. Foto: Nina Holtan
Den norske alt-rock trioen Law of All er i dag ute med den rykende ferske EP-en Are You Gonna Bore Me Now?. Vi har tatt en kortprat med gutta om blant annet bart, fuzz, Jennie Vee fra Eagles of Death Metal, inspirasjon og planen fremover.

P.S: Law of All feirer slippet med å spille på Meltfest #3 på Hausmania Kulturhus i kveld, sammen med Waste A Saint, Melting Brain Club og Dune Sea.

Tre solide singler, som alle har falt godt i smak hos oss, er allerede sluppet fra EP-en, «Now Watch Me», «So Low, So High» og tittelsporet «Are You Gonna Bore Me Now?».

Låtene tar for seg temaer som forhold i det moderne samfunn, eskapisme gjennom narkotika, materialisme og eksistensialisme mens de er innpakket med tullete mengder av ren, hjemmelaget ildkraft. EP-en er faktisk spilt inn i kjelleren til trommis Jens og produsert av deres gode venn Mathias Luneborg. Resultatet er en eksplosiv samling av fem låter, som i følge gutta selv «vil drukne deg i energi og groove».

For de som ikke har hørt om dere før, hva og hvem er Law of All?

— Vi er Norges neste rockegigant. En alternativ rock-trio fra Oslo som består av Henric Lundgren på bass og backing vokaler, Jens Loqvist på trommer og roping, og Amir Yaakoubd på gitar og vokaler.

Fortell oss litt om bakgrunnen for bandnavnet.

— Navnet “Law of All” er en ironisk referanse til noe som vi alle tre hater og som vi mener skaper et stort gap mellom mennesker i skandinaviske samfunn, nemlig Janteloven. Samtidig høres navnet grandiost ut og stikker ut i mengden.

Når begynte dere spille musikk?

— Vi møttes for første gang i 2017, og begynte å spille sammen rundt samme tid. Vi var en god stund i begynnelsen på jakt etter et fjerde medlem, men etter mange prøverunder med potentielle bassister følte vi at det ikke var riktig. Det har alltid vært oss tre i gruppa, så vi bestemte oss for å fortsette med det. Henric byttet da ut gitaren mot bassen og da ble Law of All til!

Musikkvideoen til en av de første singlene deres «Stuck» ble delt av selveste Jennie Vee fra Eagles of Death Metal, fortell litt om det.

— Vi hadde kommunisert litt sammen i DMs på Instagram. Jennie skulle lansere et nytt klesmerke som hun hadde designet for. Dette skjedde på samme tid som da vi slapp musikkvideoen vår. Vi ble da enige om å gi hverandre en shout-out.

Dere spilte inn siste singel «Are You Gonna Bore Me Now» i kjelleren til Jens, fortell litt om det, gav det mersmak?

Noen låter, som “Are You Gonna Bore Me Now?” måtte spilles inn helt på nytt igjen fordi vi følte at de ikke hadde helt riktig feeling

— Da koronapandemien startet bestemte vi oss for å investere i innspillingsutstyr og endte opp med å spille inn hele EP-en på egenhånd. Det var en del utfordringer underveis. Noen låter, som “Are You Gonna Bore Me Now?” måtte spilles inn helt på nytt igjen fordi vi følte at de ikke hadde helt riktig feeling. Selv om vi ikke hadde det mest optimale rommet og utstyret for innspilling, brukte vi mye tid på å eksperimentere og finne de beste mikrofonplasseringene. Vi føler at det lønte seg og er veldig fornøyd med resultatet. Vi har lært masse underveis og gleder oss til å ta med våre nye lærdommer inn til neste innspillingsrunde.

Dere er nå klare med den splitter nye EP-en «Are You Gonna Bore Me Now?», fortell litt om den, hvordan ble den til og hva vil dere formidle?

— Vi gikk inn i låtskrivingsprosessen med et ønske om å bryte litt ut av mønsteret til det vi har laget før og se hvor vi kunne ta vår sound videre. Vi ønsket å ta inspirasjon fra nye kilder og blande det med grunnlaget vi hadde fra før. Vi føler at disse låtene har en mer punk- og garagevinkling til seg som gir dem hakket mer driv.
Noe som gjengår i mesteparten av hva låtene handler om er en følelse av å være fortapt i dagens samfunn og seg selv. Alle handler om visse tankemønstre og oppførsler som vi alle gjenkjenner oss i, men misliker. Denne gangen gikk vi for å samarbeide med vår kompis Mathias Luneborg som har produsert og mikset EP-en. Vi føler han har gjort en knalljobb og ser fram til å kunne jobbe med han videre.

Hvordan er arbeidsfordelingen innad i bandet?

Jens står for videoredigering av alt det tullete innholdet som vi slipper.

— Amir er tekstforfatter og tar seg av mesteparten av SoMe og admin-ting. Henric har en bakgrunn i musikkproduksjon og har oversett mye av innspillingsprosessen. Jens står for videoredigering av alt det tullete innholdet som vi slipper. Under låtskrivingsprosessen så kommer Amir ofte med et utkast på ideer som vi alle jobber rundt og finspisser.

Alle singlene deres har utrolig kul artwork, hvem står bak og hva er inspirasjonen?

— De første slippene, “Stuck”, “Bloody Underlip” og “Zeal & Fire” er artwork som vi har gjort selv. Artworket til “Pushit!” har vi samarbeidet med Stian Kittilsen (aka stnk.design på Instagram). All artwork i henhold til EP-en “Are You Gonna Bore Me Now?” og de tre ledende singlene er i samarbeid med Deformat. Etter noe brainstorming med Remi i Deformat kom vi fram til at artworket skulle symbolisere elementer fra tekstene i låtene i formen av et kollasj. Vi ville også slå to fluer i en smekk med å ha noe som ville sett kult ut på t-skjorter. Remi har overgått alle forventninger og vi er sykt fornøyde med resultatet!

Coverart for EP-en Are You Gonna Bore Me Now? av Deformat
Hva er det første du/dere tenker på når dere ser disse ordene/setningene, og hvilken betydning, om noen, har de for Law of All?
Fuzz-rock

Det vi tyr til oftest for å beskrive vår sound.

Shoegaze

— Ja.

Groove

— Enig.

Sex, Drugs and Rock n’ Roll

— Kunne vært mer sex…

Moshpit

— Obligatorisk under Law of All konserter.

Bart

— Henric har ikke en. Han får ikke lov av kjæresten sin. Dette er problematisk og skaper mye opprør i bandet. Jens og Amir har gått hardt inn for å sabotere dette forholdet.

Mafia

— Forget about it!

Undergrunnsscenen i Oslo

— Blomstrende men litt for spredt ut.

Hva er fremtidsplanene for Law of All?

— Massevis av konserter fremover. Muligens noen i utlandet også! Vi jobber allerede med nytt materiale som går igjen i en nyere retning som vi har stor tro på. Vi sikter mot å lage nok låter til å spille inn et album etterhvert.

Hvilken musikkvideo er din all time favoritt?

Jens: — «Dragonball Durag» av Thundercat

Henric: — «Josie» av Blink-182

Amir: — «Santorini» av Donny Benet

Hvilke 5 band og/eller låter har formet eller inspirert deg til å være den musikeren du er i dag?

Jens: — Darkthrone, Ved Buens Ende, Ohio Players, Earth, Wind & Fire, Parliament/Funkadelic

Henric: — Blink-182, Death From Above 1979, The Beatles, System of a Down, Tame Impala

Amir: — Queens of the Stone Age, Death From Above 1979, Massive Attack, The Psychotic Monks og The Kills.

Noen band eller artister dere mener våre lesere bør følge ekstra godt med på fremover?

— Hammok, Moshi Moshi and the Moist Boys, Captain Kill og Big Spring!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*