Julekalender 2018, Luke 1 – Pappasaft

Foto: Kjersti Tandberg

Det er 1. desember og i dagens luke er det Pappasaft som har besvart våre spørsmål. Dagens artistspørsmål er stilt av Rikke Normann.

Til årets julekalender har vi stilt 24 norske artister den samme spørsmålsrekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist. Artisten som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens den som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. Låtene som nevnes finner du i spillelisten på bunnen av saken.

Velskrevne og tighte låter

Samtidig også av de mest spennende navnene innenfor sin sjanger.

Pappasaft bærer desidert Norges og kanskje verdens verste bandnavn. Samtidig også av de mest spennende navnene innenfor sin sjanger. Bandet som består av Jens Petter Johansen (Gitar), Gard Sviggum Saabye (Bass og Vokal), og Øyvind Auestad (Trommer), har holdt det gående siden 2010 da de startet i studentmiljøet i Trondheim.

Tidligere i år slapp pønkertrioen Epen «Rom Til Folket». Ettetterfølgeren til bandets andrealbum «I Verste Velgående», som ble sluppet i februar i fjor på Big Day Records. Akkurat som tidligere slipp er låtene velskrevne, tighte og fulle av trøkk. Noe de også viste med briljans på Vulkan Arena den 14. november sammen med KitFai og Blood Command.

Foto: Willy Larsen

Hva fikk deg til å starte med musikk, hvilken låt mener du representerer dette best?

– På barneskolen så kunne Jarle spille gitar. Vi skulle starte band, så noen måtte jo da spille trommer! Bassgitar ble da ikke sett på som et nødvendig instrument. Green Day – Basket Case er den første sangen vi spilte!

Si litt om veien mot din sjangerretning, har du en låt som passer denne beskrivelsen?

– NOFX – The Cause. Dette er sang #4 på albumet «Punk in Drublic». Første gang jeg hørte det albumet så tok det altså 3.5 sanger før melodisk punk-rock ble sjangeren. Har aldri sett meg tilbake etter det.

Du kommer hjem, har hatt en drittdag, setter deg i sofaen og setter på låta: …

– Spanish Love Songs – Nuevo og påfølgende spor! De to sangene hører liksom sammen så derfor taes det frihet til å legge til, ikke ett, men to spor!

Det er juletid og veldig mange har jo en favorittlåt i den anledningen, hva er din?

– Dette bandet har gjort en enda bedre cover av originalen, og originalen er bra! No use for a name – Fairytale of new York

Hvilken låt og hvorfor hadde den reddet verden fra en undergang?

Verden trenger ikke reddes, den har greid seg utmerket de siste 4.5 milliard årene, uten vår innflytelse.

– Dette er sikkert egentlig en låt fra Bad Religion, men frister meg til å svare Lagwagon – A Cog in the machine. En tekstlinje i den sangen går på noe som at løsningen for å redde verden er å slutte å ødelegge den. Verden trenger ikke reddes, den har greid seg utmerket de siste 4.5 milliard årene, uten vår innflytelse. Det er jo vi som driver og kødder den til. Så hva er poenget som skal frem, jo kanksje at vi må gjøre mindre istedet for mer. Jeg liker den tanken.

Har du en favorittlåt utenfor din egen genre, eller på utsiden av egen komfortsone?

– Sugarbabes – About you now!

Hvilken låt ville du hørt på månen?

– Bad Religion – Flat Earth Society. Sittet der med en pils og sett på en rund planet hadde kanskje vært all-right?

Om du kunne velge hvilken som helst artist å synge en duo med, hvilken artist hadde du valgt og hvilken låt skulle dere covret?

– Frank Turner. Vi skulle covret «This Respirator» fra The Flatliners.

Spørsmål fra Rikke Normann: Hva er din favoritt duett ever?

– Brendan Kelly og Matt Skiba.

Øyvinds spørsmål til annen artist denne julekalenderen: «Hvilken live sang har gjort mest inntrykk på deg? (der og da)»

Hans svar på eget spørsmål: Dead to me – Arrhythmic Palpitations.

Hva er årets låt for deg?

– Interrupters – She’s Kerosene. Hele det albumet er helt rått! Men det må sies at akkurat nå føler det mer som om Braincoats – Dead at 21, siden jeg oppdaget denne sangen nylig da Braincoats varmet opp for Dårlig Hjort under deres konsert på Gamla forrige helg. Meeen, siden sangen kom ut i fjor (jeg har ikke fulgt med i timen tydeligvis) så kan jeg nok ikke svare noe slikt!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*