Julekalender, Luke 14 – ICYMI: VIAN og Dårlig Hjort

I dagens julekalenderluke ønsker vi å fremheve 2 album/EP-slipp som vi ikke fikk dekket tidligere i høst.

Foto: ACT Entertainment

Døgnet har som kjent bare 24 timer, og med en hverdagskabal som stadig må gå opp er det dessverre ikke alt vi får anledning til å skrive om her på disharmoni. Vi ser derfor på julekalenderen som en ideell måte å fremheve noen av de artistene og utgivelsene som vi gjerne skulle fått laget noen saker på tidligere.

VIAN: Bredde og dybde fra Sørlandet

VIAN er et band fra Kristiansand med en besetning fra mange forskjellige genre og bakgrunner. Musikerne som utgjør dette ensemblet er vokalist og låtskriver Elisabet Mjanger, bassist og produsent Vegard Kummen, gitarist Kristoffer Spangen, og Tobias Øymo Solbakk på synth og trommestol.

Medlemmenes erfaringsmangfold kommer til uttrykk i bandets musikk; det atmosfæriske lydbildet er sammensatt av veldig mange forskjellige komponenter, og lar seg vanskelig definere med det skrevne ords iboende begrensninger. Den 13. oktober i høst ga de ut sitt debutalbum «Diafon», som fikk veldig gode skussmål fra kritikerbestanden.

Hør «Diafon» i bunnen av artikkelen!

Bandet har spilt flere konserter i høst for å supportere det spennende debutalbumet, og årets siste konsert vil være på The Thief i Oslo i dag, på arrangementet Thief Music Unplugged. I anledning deres visitt i hovedstaden har de også vært på besøk hos NRK’s Ruben hvor de blir intervjuet og spiller noen låter – sjekk ut klippet derfra her! 

Dersom du skulle fremdeles skulle trenge ytterligere motivasjon til å ta turen til The Thief i kveld, sjekk ut musikkvideoen til deres låt Gå Der Vinden Blåser:

Dårlig Hjort: Pop-punk fra møblerte hjem

Dårlig Hjort omtaler seg som en «æddabædda pop-punk på norsk» og kommer fra Oslo. Stilmessig legger de seg tett opp mot 90-tallets pop-punkkultur, hvor stikkord er skating, skamusikk, og I-landsproblemer. Bandet, som med glimt i øyet vitser om at de kommer fra velmøblerte hjem, består av Mikkel Nyholt på gitar og vokal, Eivinn Arctander på trommer, og Anders Berg på bass.

Den røde tråden i tekstene er gleder og utfordringer tilknyttet overgangen fra ungdomstilværelse til voksenlivet. Her serveres alt fra festligheter, forelsker, og Baywatch til karrierepress, plikter, og forventninger. Den 17. oktober ga de ut EP’en «…eller penga tilbake». Dersom du skulle være en av dem som savner gullalderen hvor Epitaph og Fat Wreck Chords var toneangivende labels vil trolig denne kunne vekke gode minner.

Hør «…eller penga tilbake» i bunnen av artikkelen!

EP’en hadde releasefest på et utsolgt Revolver den 20.oktober, med Astrobabes som support.

VIAN på Facebook

Dårlig Hjort på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*