Julekalender, Luke 17 – Beste coverlåt

Disharmoni har utfordret mannskapet med noen spørsmål om musikk, som blir fordelt utover lukene nå i adventstiden. Dagens luke har temaet «Beste coverlåt»

Foto: Tommy Østby

Hør låtene som omtales i bunnen av artikkelen.

Vetle Raatten Skogmo

Ghost – Here Comes the Sun

Selv om jeg ikke er så fan av det bandet har gjort siden skive 2, er denne versjonen av en Beatles-klassiker hjemsøkende vakker.

Bjørnar Mæland

Utrolig vanskelig å begrense seg til én enkelt,  og jeg vil nok om noen få dager komme til en erkjennelse om at jeg oversett «den aller beste». Jeg påberoper meg dermed retten til å nevne flere som jeg liker veldig godt.

Klarer å fremstå som mye større enn den egentlig er pga. en helt unik aura av mystikk.

Først ut vil jeg fremheve  Carpathian Forest’s tilnærming til A Forest av The Cure, dette er i utgangspunktet en ganske enkel låt som likevel klarer å fremstå som mye større enn den egentlig er pga. en helt unik aura av mystikk. Carpathian Forest klarer fange denne X-faktoren, og gjør det i tillegg med en litt egenartet vri. Apropos The Cure, sjekk også ut Deftones’ cover av If Only Tonight We Could Sleep – den ligger ganske tett opp til originallåta, men den er på sin side som skapt for et band med Deftones’ lydbilde.

Ellers har Smashing Pumpkins har en veldig bra cover av Depeche Mode’s Never Let Me Down Again – originalen er en ganske grandios (og særdeles bra) låt med en oppbygning og et grunnriff som formelig ber om en mer akustisk tilnærming. Corgan og kompani treffer spot on i sin tolkning. Sist ut er  Cancer Bats’ versjon av Sabotage, en låt jeg gladelig fyrer opp på energiske kvelder hvor bayere er involvert.

Aksel Korneliussen

Fieh – Hotline Bling (orginal Drake)

Se opp for denne kometen. Fieh er rå. Jeg er ingen megafan av Drake, men dette er et bra cover. Hadde gleden av se Fieh live på Victoria på Jazzbox sammen med Sparkx i november og jeg har vært støl i beina siden. Dette er jazz som groover. Assa det groover deg ut av skoa og opp i atmosfæren så ikke glem hold pusten folkens.

Tommy Lund-Pettersen

Hjernen Er Alene, gjorde meg oppmerksom på dem, men det var Døderlein som gjorde meg til fan. Seigmen er det første bandet jeg ble fan av uten påvirkning fra andre. De er på mange måter «mitt band», Total er plata, og Døderlein sangen.

Cumshots med Øl. (Jokke Og Valentinerne) Oppskrift på fest.

Foo Fighters – Baker Street (orginal Gerry Rafferty). Rocker opp 70-talls sviske.

Peter Gabriel – Book Of Love. Nydelig versjon av Magnetic Fields sin låt.

Satyricon – I Got Erection (orginal Turbonegro). Rett og slett skremmende.

Ulver ga akkurat ut en cover av Frankie Goes To Hollywood sin sviske Power Of Love. Den var faen meg knall!

Slenger også inn en klassiker: Jimi Hendrix har den definitive versjonen av Bob Dylans All along The Watchtower.

Tuva Maria Åserud

Aurora sin cover av Half the world away (orginal Oasis) er helt nydelig. I disse juletider anbefales den på det sterkeste!

Mathias Valsø

Ozzy er med på låta han og, så det er god stemning.

Busta Rhymes kom i 1998 med det jeg mener er hans beste album, E.L.E. (Extinction Level Event): The Final World Front. Her finner vi også en av mine favoritt cover låter, This Means War!!. Dette er en cover av Iron Man – Black Sabbath. Ozzy er med på låta han og, så det er god stemning.

Før helgen tipset Joddski dishormonis lesere om en av sine mest romantiske låter. La-La Means I Love You med The Delfonics gjør seg helt klart fortjent til å bli nevnt der. Dette er en sang med talløse covere, blant annet av The Jackson 5. Min favoritt er Ghostface Killahs versjon Holla fra 2004 skiva «The Pretty Toney Album». Det som er kult med denne, er at det er gjort minimalt med den originale låta.

En siste cover jeg vil ta med er N.W.A. med Express Yourself. En gammel klassiker. Muligens den eneste N.W.A. låta som ikke har banning i seg. N.W.A. slapp sin versjon i 1988 på albumet Straight Outta Compton. Nok en klassiker. Charles Wright & the Watts 103rd Street Rhythm Band slapp originalen i 1970.

Sadan Ekdemir

Ane Brun – How to disappear completely (orginal Radiohead)

Line Skille-Aspholm

Björk – It’s Oh So Quiet (orginal Betty Hutton)

Tori Amos – Raining Blood (orginal Slayer)

Johhny Cash – Hurt (orginal Nine Inch Nails)

Amenra – Parabol (orginal Tool)

Patti Smith – Smells Like Tean Spirit (Orginal Nirvana)

Seigmen – Hjernen Er Alene (orginal deLillos)

Susanna – Love Will Tear Us Apart (orginal Joi Division)

Honningbarna – Noen Å Hate (orginal Raga Rockers)

Siv Jacobsen – Crazzy (orginal Britney Spears)

Vinni – Sommerfuggel i vinterland (orginal Halvdan Sivertsen)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*