Kåre Indrehus – Øyeblikka

Foto: Kai Hansen
Like sikkert som natt følger dag og vår følger sommer, er også i år Kåre Indrehus ute med nytt album.

Vurdering

Kåre Indrehus – Øyeblikka 4/6Karakter 4

Vi har før snakket om den høye produktiviteten til Indrehus, og han bare fortsetter å understreke det inntrykket ved å gi ut sitt sjuende album på like mange år. Et album han har titulert Øyeblikka.

Som før er det betraktningene, eller øyeblikkene, fra dagliglivet han baserer låtene sine på. På Øyeblikka får vi bl.a. høre om hendelser fra familielivet, drama i forbindelse med kjøp av trikotasje («Dongeribuksedrama») og om å bli gammel («Om det finnes en kur»).

Stort sett er det gjort med humor og glimt i øyet, men det fins også mer alvorlige og eksistensielle øyeblikk her

Stort sett er det gjort med humor og glimt i øyet, men det fins også mer alvorlige og eksistensielle øyeblikk her. Sånn som f.eks. på den før nevnte låten «Om det finnes en kur» og på de to siste låtene på albumet, «Livet fra A til Å» og «Med et smil om min munn.»

Og det er her jeg syns albumet fungerer best. Til tider kan tekstene stå i fare for å tippe over til det banale, så en sunn dose melankoli kan nok være en lur vei å gå for den godeste Indrehus. Ikke at man ikke kan skrive om små, dagligdagse ting. Det har f.eks. Jonathan Richman gjort med godt resultat. Samtidig er det en hårfin balansegang mellom det geniale og det banale. Det skal sies at Indrehus stort sett lander på rett side av den linja.

Er du en slik som står på krava/Eller lever du livet med en fot i grava.

Et godt gjennomarbeidet album

Øyeblikka har blitt et godt gjennomarbeidet album hvor Indrehus viser hvilken fin låtskriver han er

Der Indrehus i starten lente seg mest på akustisk gitar, har han med årene utviklet lydbildet sitt betraktelig. Det er elgitar, det er synth, det er til dels mer lekne arrangement. Som f.eks. på tittellåten, hvor et snurrig synth-tema bidrar med fint krydder.

Lekne synth-tema får vi også på den påfølgende låten «Livet fra A til Å». En låt jeg syns er den beste på albumet.

Miks og master har Svein Erik Åmås gjort, og grafisk bistand har han fått fra kollega Kristian Kaupang. Det får meg ellers til å tenke på en ting: Kunne det vært en idé å gjøre en duett med Kristian Kaupang på neste album? Idéen er herved lansert.

Øyeblikka har blitt et godt gjennomarbeidet album hvor Indrehus viser hvilken fin låtskriver han er. Det er rett og slett solid håndverk, og Kåre Indrehus er en særegen musiker og låtskriver som flere burde ta seg tid til å lytte til.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*