Karolinski – Basic Frequency – Dub Techno

Sjekk ut den bokstavelig talt svevende musikkvideoen til fine og rene låta Basic Frequency av Karolinsk, som slippes denne natta til fredag den trettende.

Foto: Karoline Hegrenes

─ Eg likar å gjenskape musikk ved å ta opp lydar ute i verda, som dåke får høyre på albumet mitt som kjem i begynnelsen av neste år. Der er det opptil fleire låtar med ulike stedsnavn; fordi eg faktisk var der og tok opp lydane, og har laga musikk av dei.

Fet låt veldig passende til nerdete elektroniske nattelskere

─ Basis Frequency er laga på lydar frå både Hegreneset, Damsgård i Bergen, St. Petersburg, og Voss. Det er ei drømmande, tidløs låt, stille låt. Den ligg der berre i bakgrunnen. Mykje luft, svevande. Tydelig inspirert frå flyging, for det har eg dreve med sjølv i 9 år. Difor har eg valgt å sette den sammen med video frå landslaget i fallskjermhopping, for dei representerer Dub Techno veldig godt.

─ Eg er fascinert over kor stille man kan få musikken, og kor lite lydar man trenger for å kunne lage ei låt. For mykje lydar kan fort bli støy, eg likar å halde det reint, sier Karoline Hegrenes som står bak alt sammen.

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*