Kompass gir ut debut-EP

«Glasskårdiamanter» har fire spenstige låter pennført av Oslo-gutta i bandet Kompass. EP’en gis ut  idag gjennom labelet High Ten.

Foto: Pauline Östgård

Kompass oppstod i stua til vokalist og bassist Eivinn Arctander (Dårlig Hjort) for to år siden. Etter kort tid fikk han med seg Magnus Karoliussen på gitar og de har sammen utviklet et solid lydbilde med høyt tempo og fengende leads. Historiefortelling står i sentrum i tekstene deres og de skildrer hverdagen med et nostalgisk nikk. På norsk, vel å merke.

Ikke noe hokus pokus

– Det har vært stort fokus på å gjøre det interessant tekstmessig, i tillegg til å levere gode låter.

«Glasskårdiamanter» består av 4 spor, som lenge har ligget ulmende. Det var først i løpet av høsten i 2017 at de sammen med studiotekniker Håkon Braaten satte seg ned for å gjøre de endelige finpuss og ferdigstillinger. Tidligere i år ga de ut singelen Asfalthavet. Både denne og singelen Oktober har blitt anbefalt av P3 Urørt.

Arctander har følgende å si om debut-EP’en:

«- Det har vært skikkelig morsomt å jobbe med denne EPen. Det er ikke noe hokus pokus liksom, ganske streit, men det er melodisk og catchy. Det har vært stort fokus på å gjøre det interessant tekstmessig, i tillegg til å levere gode låter. Det er veldig nostalgisk/romantisk, men gjort på en mindre klisjefylt måte. Stort sett. Det kommer litt an på om låta er i dur eller moll egentlig.»

Kompass ligger et sted mellom undergrunnsrocken/-punken i USA og den nye punkbølgen i Norge, med inspirasjon fra band som The Menzingers, The Gaslight Anthem og  Oslo Ess. De skal spille på blant annet Musikkfest Oslo, Betong Punk & BBQ, og Backøpp i sommer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*