Liza Vassilieva ute med ny singel i samarbeid med Vinterpride Lillehammer

Foto: Adam Svensson
Liza Vassilieva er ute med den nye singelen «Go All In». Vi kjenner henne blant annet fra hennes bidrag i MGP i 2020.

Låtskriverne i en svensk/engelsk låtskrivergruppe som har hatt stor suksess med både denne type låter og med sine bidrag i Eurovision Song Contest, sendte en henvendelse til Liza om hun ville gi ut «Go All In» under sitt artistnavn. Gruppen hadde også de to foregående offisielle låtene til pride-festivalen på Lillehammer. Låta er skrevet av Ylva og Linda Persson i Twinflame, Rickard Bonde Truumeel og Bruce Robert Francis Smith.

En så god sang kunne hun naturligvis ikke si nei til. Liza Vassilieva er selv låtskriver, og hun ble kjent med låtskrivergruppen over nettet i nedstengningsperioden. Liza måtte da søke noen nye venner som komponister «der ute» siden hun ikke kunne møte folk fysisk.

MGP 2020

Liza Vassilieva ble kjent for det norske folk gjennom sin deltakelse i Melodi Grand Prix i 2020, da finalen gikk i Trondheim. Her gjorde hun den bragden å komme på tredjeplass med låten sin, «I Am Gay». Som tittelen sier, så handlet denne sangen om det å tørre å stå frem som homofil og fortsatt være stolt av sin person. Deltakelsen i MGP åpnet noen dører for Liza som artist, og især gjaldt dette pride-markedet. Her har hun opptrådt på festivaler både i Sør-Norge og i Finnmark. Liza sier selv at noen av de beste opplevelsene hun har hatt som artist, har vært på pride-arrangementer.

I MGP i 2020 gjorde hun den bragden å komme på tredjeplass med låten sin, «I Am Gay»

Denne singelen er et fengende stykke poplåt. Den starter rolig med Lizas vokal sammen med et rytmisk synth-akkompagnement. Så kommer et piano inn før så refrenget starter med bass og elektroniske trommer. Dette gir en skikkelig god rytmisk beat som er med på å gjøre refrenget temmelig catchy. Teksten handler om å stå opp for den man er og leve livet sitt fullt ut. I mine ører er dette en låt med en god rytmisk puls som gjør seg på dansegulvet. Mitt totale inntrykk er at dette er skikkelig bra, og at låten egner seg til det den er ment for.

Foto: Pressebilde
Positivt og dansbart

Liza sier at selv om pride-musikk ikke er noen egen sjanger, så ligger det noe positivt og dansbart i disse låtene. Denne musikken skal jo også skape god stemning og fremme frihet. Hun nevner også internasjonale artister som Cher og Lady Gaga som populære støttespillere til dette miljøet.

Liza Vassilieva arbeider jevnt og trutt med å lage låter, både for seg selv og andre artister

Liza Vassilieva arbeider jevnt og trutt med å lage låter, både for seg selv og andre artister. Hun trenger å få gitt ut noe mer musikk, og da kan hun også øyne sjansen til å få opptre noe mer internasjonalt, blant annet på pride-arrangementer. Hun er enda ganske fersk som artist, og hun jobber derfor fortsatt med å definere musikkstilen sin.

PS. Vinterpride Lillehammer 2023 pågår denne uka.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*