Sâver seiret med ekstatisk pulikum på Parkteatret

Sâver @ Parkteateret Foto: Johannes Andersen
Da Sâver skulle feire nytt album på Parkteatret ble kvelden akkurat slik man kunne forvente. Det ble tett, tungt og hardt, men også fritt og engasjerende.

Vurdering

Sâver live på Parkteatret 5 av 6Karakter 5

Sâver er en Oslo-basert tro som består av Ole Christian Helstad, Ole Ulvik Rokseth og Markus Støle. Bandet er signert til det tyske plateselskapet Pelagic Records, med andre mastodonter som The Ocean, Årabrot, Cult of Luna, LLNN og nå senest også svensk-sveitsiske Norna.

Sâver ga ut sin debutplate, They Came With Sunlight, i 2019. Mottakelsen av denne var meget god og den endte til og med med å bli Spellemannsnominert. Tiden etter debuten har blant annet gått med til å samarbeide med Psychonaut og Anne Lise Frøkedal på to split-EPer.

Sâver @ Parkteateret
Foto: Johannes Andersen

Den 10. november i 2023 kom bandets seneste fullengder, From Ember and Rust. (Du kan lese disharmoni sin anmeldelse av platen her). Platen bærer preg av et band som har valgt å utfordre seg selv og lytteren, og det hele resulterte i en uovertruffen lytteropplevelse.

Emerald først ut

Kveldens settliste skulle vitne om et band som delte gladelig fra deres utgivelser.

Kveldens settliste skulle vitne om et band som delte gladelig fra deres utgivelser. Først ut var «Dimensions Lost» og «Obscured by Aeons» fra bandets split-ep med Psychonaut, Emerald. Sâver startet kvelden rolig og balansert på scenen. Guttene er samkjørte, men stundens alvor preget nok rommet litt.

Med «I, Vanish» fra They Cane With Sunlight begynte gjengen å mykne mer opp, og smilene satt en god del løsere. Responsen fra publikum var ikke til å ta feil av; de var i lokalet for å feire et av Norges mest spennende band. Herfra og ut økte kun stemningen og intensiteten, og etter «I, Vanish» begynte guttene på låtene fra den nyeste platen.

I, Evaporate

«Formless» var først ut av disse. Denne er en klaustrofobisk synthdrevet låt som river og røsker i publikum. Live sitter dette som et realt skudd.  Deretter bød Sâver på «I, Evaporate» som løftet publikum inn i de utenomjordiske stemningene som bandet utvilsomt ønsker å mane frem.

På «Ember & Rust» fikk publikum kveldens første «clean» vokal som, via et The Ocean-aktig lydlandskap, skjøt publikum som en rakett ut i grandiose primalskrik og en ganske så tettbygd vegg av lyd.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*