Sommerintervju med Lemaitre

Foto: Parson
God mandag og 15. juni. I dag er dagen da den norske komponisten Edvard Grieg ble født for 113 år siden. Det er datoen da Ice Cube, Øystein Greni og Aurora Aksnes ble født. Det er dagen da modellen Lisa del Giocondo til Leonardo da Vincis maleri «Mona Lisa» ble født for 541 år siden og dagen når samfunnet åpner for reiser i Norden  (unntatt Sverige ved mindre du skal til Gotland).

Det er også dagen hvor myndighetene åpner for arrangementer med opp til 200 personer!

Det er også dagen hvor myndighetene åpner for arrangementer med opp til 200 personer! Og så klart dagen hvor vi har fått svar på årets sommerintervjurekke. I dag er det pop og elektronikaduoen Lemaitre som har besvart våre spørsmål.

Mange av sommerens festivaler og konserter er avlyst, på grunn av pandemien som har herjet rundt i verden de siste månedene. Stengte grenser og restriksjoner. Svært små størrelser på gruppene man kan være i. Fra avlysninger, flyttinger og ingen konserter til sofa-konserter.

Siden vi ikke får gå like mye på konserter og festivaler som vi hadde håpet på denne sommeren, har vi laget en liste med spørsmål som er sendt ut til et bredt utvalg artister. Det vil komme svar på følgende spørsmålrekke hver mandag i sommer.

 

LA-baserte Lemaitre har holdt det gående i 10 år. På denne tiden har de levert hits og fylt dansegulv verden over. De har blant annet spilt på festivaler som Coachella, Lollapalooza i Paris og Stockholm og Roskilde. Låta «Closer» har nesten nitti millioner streams på Spotify!

Fredag den 22.05 slapp de EPen JGM (Initialene hører til deres gode venn og samarbeidspartner Johannes Greve Muskat, som gikk bort for et år siden.) låta «Wondering If I’ll Ever Come Down» fra EPen har allerede bikket over tre hundre og femti tusen streams på spotify.

Albumcover – JGM
Har nedstengingen og situasjonen ført til noe positivt for deg eller dere som band?

– Det er klart det er fint å ha så mye tid til å skrive musikk som vi har nå, selv om man gjerne skulle vært foruten. All denne tiden medfører jo ganske store økonomiske utfordringer da konsert inntekter er vår (og forøvrig de fleste turnerende artister sin) største inntekt. Men det at man kan puste litt ut, og ta seg tid til å skrive musikk er jo et fint plaster på såret.

Hvilken låt har gitt deg mest glede eller energi under nedstengingen?

– Kanskje Nikes av Frank Ocean. Lyttevaner har en tendens til å gå litt i bølger, og i det siste har det gått en del i Frank Ocean.

 

Kan du nevne tre mest hørte album på din streamingtjeneste akkurat nå?

– Blonde av Frank Ocean, Drunk av Thundercat og High This is Flume av Flume.

Har du spilt egen eller fulgt noen av konsertene online under nedstengingen. Hvordan var det?

Må ærlig innrømme at jeg syntes ekte konserter er å foretrekke. Syntes det er vanskelig å oversette energien til det mediumet.

– Ja vi hadde et show på stream, og sett litt på andre. Må ærlig innrømme at jeg syntes ekte konserter er å foretrekke. Syntes det er vanskelig å oversette energien til det mediumet.

Hvilke tre artister/band har vært inspirasjon for deg?

– Daft Punk, Justice og Basement Jaxx

Festivalsesongen er avlyst. Hadde du tenkt deg på festival i sommer og hva så du frem til å gjøre og se?

– Ja, vi hadde satt masse festivaler, og gledet oss til å komme ut og spille for folk. Trist å gå glipp av alt sammen, men håper da at neste år tar igjen!

Hva mener du er den beste sommerlåta?

– Åpenbart sommerflørt av Lille Phillip Feat. Sandra Lyng!

 

Hvis du fikk endre et samfunnsproblem akkurat nå, ingen begrensning på midler. Hva ville det vært?

– Fjernet sosiale medier.

Hvilken musikkvideo må bare ses?

– Nikes av Frank Ocean.

Hva er det første du skal gjøre når restriksjonene er fullstendig hevet?

– Hoppe på første fly til Granca og dra rett på poolparty! Neida, men kanskje klemme venner igjen?

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*