Splitt-singel med Polardegos og Brutal Kuk – «Helt Nazi/10 bud»

Foto: F.v. Polardegos av Viljar Valsø og Brutal Kuk av Cato Lauvli
Trønderbastionen Brutal Kuk og samlepunkerne i Polardegos har annonsert at de spiller et par konserter sammen i høst og nå smeller de til med splitt-singlen «Helt Nazi/10 bud». Den gis ut i samarbeid med Crispin Glover Records og Mosvolddalen Records/Knirckefritt.

Brutal Kuk ga også ut splitt-singelen «Maltrakter Nazi-Svina» med Data Morgana for noen år side. «Helt Nazi/10 Bud» følger opp dette. Teksten er evig aktuell og sparker oppover mot kapitalisme og jantelov. Det funker alltid.

«Nassesvina har fått på seg streite klær»

Polardegos sin side består av låten «Helt Nazi», hvor de har fått med seg vokalist Hælgar fra notoriske Anti-Social Rejects, et punkband så skittent at vinylen står av seg selv, og like legendarisk som vaflene til Stein Lillevolden. Låta er et mildt sagt brautende oppgjør mot den voksende nynazismen som vi ser rundt oss i dag. De beskriver det slik:

– Nassesvina har fått på seg streite klær og starta tilsynelatende normale politiske partier, og poserer striglet og glatte mens de nekter for å være det de faktisk er: nazister. Ikke nok med det, om presset blir for stort ler de det bort som gutteromhumor og ironi. Desto større grunn til å brøle dem i trynet! Det er FAEN ikke greit!!!!!

«Stapp rasismen din oppi ræva og dø!! Ytringsfrihet e ei dårlig unnskyldning førr å vær en kuk», som Hælgar sier så diplomatisk i teksten. Låta sampler Kristiandsand-punkerne Skambanks undergrunnshit «Skambank er i huset» (nei, ikke SkambankT).

Coverart til Helt Nazi/10 Bud
Coverart
Evig aktuell tekst

Brutal Kuk bidrar med den ikke mindre aktuelle «10 bud», basert på det kjente Jens Bjørneboe-diktet. Teksten er evig aktuell og sparker oppover mot kapitalisme og jantelov. Det funker alltid. Kukene selv sier:

Februar 2019 blei vi bedt om å bidra til en hyllest av Bjørneboe på UFFA huset i Trondheim. Vi valgte «10 bud» da den var oppbygd på en grei måte å sette musikk til, noe hardcore-legendene Data Morgana har gjort før oss, men med ett helt anna uttrykk. Etter hyllesten har låta blitt fast på settlista da både vi og publikum liker låta.

Vinylen blir tilgjengelig i 500 eksemplarer, 300 på rød vinyl og 200 på sort vinyl. Du kan bestille den via Knirckeshop. De overnevte konsertene er:

25. September SALT, Oslo (dobbelkonsert med BRUTAL KUK) | Event

16. Oktober Lobbyen, Trondheim (dobbelkonsert med BRUTAL KUK) | Event

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*