Storslått fra Funeral og Superlynx i Kulturkirken Jakob

Bilde for bruk i artikkel
Funeral tok rommet med storm. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Det er få band som passer bedre til å spille i Kulturkirken Jakob enn Funeral og Superlynx, så når førstnevnte skulle feire sitt 30-års-jubileum 12. april var valget enkelt. Det ble en storslått, magisk og uforglemmelig kveld for alle involverte.

Vurdering

Funeral og Superlynx live i Kulturkirken Jakob 6/6Karakter 6

Kulturkirken Jakob er et sted skapt for de store begivenhetene. Kirken ble lagt ned som menighetskirke i 1986, og har siden 2000 vært en kulturscene i Hausmanns gate i Oslo. Scene har fått velfortjent skryt fra musikere, skuespillere og publikum, og har vært viden kjent for sin gode akustikk og atmosfære.

Superlynx

Denne kvelden var det Superlynx som fikk æren av å starte på scenen. Bandet er en Oslo-trio som ble etablert tilbake i 2003. Bandet har en distinkt sound, og smelter doom, tung psych, meditative atmosfærer og rock sammen. Superlynx har et sterkt rykte som et fantastisk liveband som leverer kraftige og atmosfæriske show. Vokalist Pia har akkurat gitt ut sitt første soloalbum under navnet Pia Isa, og bandet jobber nå med sin fjerde fullengder.

Bilde for bruk i artikkel
Superlynx er skapt for å underholde Kulturkirken Jakob. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Storslått opplevelse

Superlynx er som skapt for denne scenen. Deres storslåtte musikk vokser seg større og sterkere i Kulturkirken. Lyden er fantastisk og lyset likeså. Bandet er tight og leverer en fantastisk konsert. Settet er fordelt med låter fra deres to siste album, og viser hvilken kvalitet de har hatt i sitt virke. Bandet avslutter konserten med «Hex» og «Breath», og samtlige i salen skulle nok ønsket at de kunne spilt enda lengre, inkludert Superlynx selv. «Jeg skulle ønske jeg kunne spille her hver dag», sier Pia Isaksen når jeg treffer henne før Funeral går på scenen.

Bilde for bruk i artikkel
Vidunderlig show. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Bilde for bruk i artikkel
Storslått. Foto: Ørjan H Kollstrøm

 

Bilde for bruk i artikkel
Nytt album er på vei. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Funeral

Funeral trenger nok ikke noen introduksjon, men for ordens skyld så ble bandet grunnlagt i 1991, og var inspirert av Black Sabbath, Candlemass, death metal og klassisk musikk.  Bandet er viden kjent for sin depressive og seige form for doom/death. For kvelden leverte de akter med låter fra hele katalogen sin – fra  midt-nittitall frem til i dag. Lyd og lys var upåklagelig og bandet var i storform.

Første akt

Akt 1 startet med «Folketone fra Sunnmøre» før «The Will To Die». Bandet er upåklagelige og kommuniserer godt med publikum. Låtene sitter perfekt og settingen i den storslåtte kirken gir en fantastisk ramme for kvelden. Lyd, lys og effekter komplimenterer Funeral og det er lite eller ingenting å sette fingeren på. Bandet hadde lagt opp settet i to akter, og en fantastisk første akt ble avsluttet med «This Barren Skin».

Bilde for bruk i artikkel
Anders Eek i storform i Kulturkirken Jakob. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Andre akt

Akt 2, som primært hadde låter med norske tekster ble startet med «Ånd» fra bandets siste skive Praesentialis in Aeternum fra 2021. Funeral holder et tett grep om publikum og man ser titt og ofte headbanging på kirkebenkene denne kvelden. En fantastisk kveld ble avsluttet med bandets storslåtte versjon av Bjørn Eidsvågs «Eg Ser». Som Anders Eek sa, ingen begravelse er fullendt uten denne låten.

Bilde for bruk i artikkel
Funeral i Kulturkirken Jakob. Foto: Ørjan H Kollstrøm

 

Bilde for bruk i artikkel
Fantastisk show. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Setlist Funeral:
Akt 1:

«Folketone fra Sunnmøre»
«The Will to Die»
«From These Wounds»
«Vagrant God»
«When Light Will Dawn»
«This Barren skin»

Akt 2:

«Ånd»
«Thou Who Parts Flesh»
«Materie»
«Taarene»
«Erindring»
«Eg Ser»

Setlist Superlynx:

«Rising Flame»
«Electric Temple»
«Apocalypse»
«Moonbather»
«Indian Summer»
«Hex»
«Breath»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*