Tons of Rock 2023: Bury Tomorrow kom og vant!

Foto: Johannes Andersen
Bury Tomorrow har gradvis vokst seg større og større, og bød på et hjertelig metalcore-show som publikum vil huske i lang tid!

Vurdering

Bury Tomorrow live på Tons of Rock 2023 5/6Karakter 6

Britiske Bury Tomorrow ble dannet i 2006 i Southampton i England. Bandet består av vokalist Daniel Winter-Bates, gitaristene Ed Hartwell og Kristan Dawson, bassist Davyd Winter-Bates, Tom Prendergast på keyboard og vokal, samt trommeslager Adam Jackson. Bandet byr på metalcore med personlige tekster som ofte omhandler mental helse, selvforbedring og utfordringer i livet generelt.

Bandet har gitt ut syv studioalbum, med det første albumet Portraits som ble utgitt i 2009. Siden da har de gitt ut The Union of Crowns (2012), Runes (2014), Earthbound (2016), Black Flame (2018), Cannibal (2020) og tidligere i år kom The Seventh Sun.

Live på Moonlight Stage

Bury Tomorrow er kjent for sin intense og tekniske musikkstil, med tunge riff, melodiøse gitarsoloer og kraftfulle vokaler

Bury Tomorrow er kjent for sin intense og tekniske musikkstil, med tunge riff, melodiøse gitarsoloer og kraftfulle vokaler. Live er de et fyrverkeri fra første sekund, og bandet krever ganske mye av publikumet sitt. Litt som en PT fra helvete dirigerer Daniel Winter-Bates rundt i circlepiter, wall of death og crowdsurfing. Gutta var mer enn klare nok for å håndtere publikum fra første sekund, og allerede på låt nummer to, «Black Flame» ønsket de seg 1000 personer som surfet på publikum. Publikum lot seg ikke be to ganger, og bølgen av kropper som ble båret fram var nok til å gi vaktene en real oppgave. Nok en gang løste vaktene det med store smil.

Foto: Johannes Andersen
Inkludering

Et stykke ut i settet stoppet Winter-Bates konserten for å gjøre bandets standpunkt om inkludering veldig tydelig, og ba de som ikke var enige med de om å forlate teltet. Ingen forlot teltet, og i stedet ønsket bandet at alle holdt rundt rundt hverandre og hoppet i takt på neste låt. Ønsket ble innfridd og den unisone hoppingen må ha gitt seismologiske utslag hos de som følger med på sånt.

Uventet opplevelse

Bury Tomorrow bød opp til fest, og som Daniel selv sa; «Vi visste ikke hva vi kunne forvente fra det norske publikummet. Kanskje ville det bare komme 15 personer for å se på oss, men se på den mengden som er inne i dette teltet!»

Undertegnede befant seg på tredje rad i publikum og kan bekrefte den emosjonelle påvirkningen denne konserten hadde på flere av publikummerne. Noen hadde tårer i øyne, andre stod bare å gliste og klemte på vennene sine. Noen måtte til og med sette seg ned på gresset for å samle seg og alle inntrykkene.

Noen hadde tårer i øyne, andre stod bare å gliste og klemte på vennene sine

Mot slutten av konserten tok bandet imot et barn som skulle crowdsurfe for første gang. Han ble båret av publikum fra scenen og helt til lydbåsen, og tilbake igjen til stående applaus fra de fremmøtte.

Bandet er ikke redde for å bruke sjarmen, men det føles på ingen måte påtatt.

Bury Tomorrow var en underdog som kom og vant! Det skal være lite tvil om at disse guttene gjerne kommer tilbake igjen til Norge så snart som mulig.

Boltcutter

Black Flame

Abandon Us

Life

Heretic

The Age

Cannibal

Choke

Death

 

Fotogalleri: Johannes Andersen

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*