Tunng – Tunng Presents…DEATH CLUB

Foto: Eva Vermandel

Vurdering

Tunng – Tung Presents…Death Club 5/6Karakter 5
Folktronika-bandet Tunng er ute med en temaplate om døden, og som grunnlegger og frontfigur Mike Lindsay sier: “It’s not even just a record, it’s a discussion, it’s a podcast series, it’s poetry, it’s short stories, it’s an examination.”

Tunng er et band som har base i London. Pr i dag består bandet av Mike Lindsay, Sam Genders, Ashley Bates, Phil Winter, Becky Jacobs og Martin Smith. De har tidligere gitt ut sju album, har holdt på siden tidlig 2000-tall og blir ofte puttet i folk-båsen. De har også gode innslag av elektronika, derav sjangerbetegnelsen folktronika.

Gode låter, fine arrangement

Musikken på plata er både melodiøs og behagelig å høre på.

Nå er det kanskje sånn at en temaplate om død kanskje kan skremme noen fra å høre på albumet, men det er det ingen grunn til. Musikken på plata er både melodiøs og behagelig å høre på. Det er gode musikere vi snakker om, som vet hvordan man lager gode låter og fine arrangement.

Dette får vi et glitrende eksempel på i låten «Death is The New Sex». På samme måte som temaet sex har vært tabubelagt, men nå fått en mer sentral rolle, mener bandet at døden også bør få det. Derfor laget de låten med den noe kontroversielle tittelen.

«SDC» følger fint opp den melodiøse trenden. SDC er forkortelsen for Swedish Death Cleaning, og det er mye rart som dukker opp når man rydder opp etter de som har forlatt oss: «A bath of babys clothes/A box of old dildos».

Podcast-serie om døden

Mikset med fine lydmalerier laget ved hjelp av både akustiske og elektroniske instrumenter og gode vokalharmonier, blir dette en fascinerende samling låter.

Prosjektet er som nevnt også en del av en podcast-serie der forskere og filosofer intervjues om døden. En serie som Tunng-medlem Becky Jacobs har vært ansvarlig for å spille inn. På flere av låtene dukker det små biter fra podcasten opp. Mikset med fine lydmalerier laget ved hjelp av både akustiske og elektroniske instrumenter og gode vokalharmonier, blir dette en fascinerende samling spor.

12 fine låter har bandet fått plass til på temaalbumet. Man vil få mest ut av skiva ved å høre det fra start til mål, men det er også fullt mulig å sette pris på hver enkelt låt, nesten som i en novellesamling. Ikke la dere skremme av temaet, Tunng har laget en av dette årets mest interessante album, og når alt kommer til alt, er ikke døden en ganske viktig del av livet?

«We’re a random storm of atoms trying to be us
Seeking something that makes some sense
You’re a whisper in a spectre in a drawn out breath»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*