Hvem er denne jenta?

Foto: Ivar Rømo
Dette er Kristin Husøy. Det var hun som 18 år gammel tok andreplassen i Melodi Grand Prix i Trondheim i 2020 da Ulrikke vant. Etter denne kvelden har vel nærmest ingen av oss sett Kristin Husøy på ei scene. Det var derfor en lettelse endelig å høre henne synge igjen på festivalen Blues in Hell denne helga.

Vurdering

Kristin Husøy på Blues in Hell 5/6Karakter 5

Kristin Husøy opptrådte i en times tid sammen med pianisten Jonas Meyer Jamt, også han en ung blues-, jazz- og soulmusiker fra Trondheim.

Jonas startet konserten med en låt av sin lærer, Dr. Bekken. Han kjørte gjennom fem instrumentale sanger i stilartene boogie woogie, blues, latin, soul og jazz.

Han imponerte stort med både fremragende teknikk og sikkerhet i fremførelsen. Det svingte skikkelig av pianospillet hans. Det er jo utrolig bra at vi har en ung musiker på dette høye nivået innen bluessjangeren i Trondheim.

Foto: Ivar Rømo
Kristin Husøy

Kristin kom på halvveis i settet og åpnet med sangen «True» som ligger i sjiktet soul/jazz. Hun fortsatte med rolige låter hele veien, fortrinnsvis i sjangrene soul, blues og jazz. Dette harmonerer bra med forbildene hennes som oppgis å være blant annet Amy Winehouse og Ella Fitzgerald.

Kristin Husøy sang videre litt eldre sanger av James Baker, The Tesky Brothers, Billy Joel og Dr. Bekken

Kristin Husøy sang videre litt eldre sanger av James Baker, The Tesky Brothers, Billy Joel og Dr. Bekken.  Hun viste her en behagelig stemme innen disse musikalske områdene. I noen partier ga hun på og kom også med en noe røffere vokal.

Jonas Meyer Jamt demonstrerte også at han behersker rollen som akkompagnatør virkelig bra. Det var nydelig å høre disse to unge musikerne sammen.

Foto: Ivar Rømo

Det mest oppløftende med denne festivalen var at vi fikk høre noen unge utøvere av blues-sjangeren som virkelig kan bli stjerner på festivalene. Dette gjelder både disse to og den engelske gitaristen Toby Lee. Publikum er definitivt eldre enn utøverne, men de elsker disse!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*